Avaşin ve Serhat’ta Türk ordusuna ağır darbe

HPG gerillaları Medya Savunma Alanlarının Avaşin bölgesinde Türk ordu güçlerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 8 Türk askeri öldürüldü. Serhat’ta da Kobra tipi bir zırhlı araç gerillalar tarafından imha edildi; 6 asker öldü.

Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafından yapılan açıklamaya göre 23 ve 24 mayıs tarihleri arasında Avaşin bölgesinde Türk ordu güçlerine yönelik eylemler sonucunda 8 Türk askeri öldürüldü.

Gerillalar ilk olarak 23 Mayıs günü saat 17:30 sıralarında Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwede yakınlarında bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemde 1 Türk askeri öldürüldü.

24 Mayıs günü ise saat 10:30 sıralarında Grana boğazından Tepê Xwede’ye giden yol üzerinde konuşlanan bir Türk birliği gerillalar tarafından üç koldan vuruldu. 7 Türk askerinin öldürüldüğü bu eylemde bir MPT-76 tipi piyade tüfeği de ele geçirildi.

Bölgeye destek amacıyla gelen Kobra tipi bir helikopter de gerillalar tarafından darbelendi.

Eylemi gerçekleştiren gerilla birliklerinin kayıpsız bir şekilde üs bölgelerine ulaştığı bildirildi.

Öte yandan YJA Star güçleri ise bugün Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Şıle karakolu yolu üzerinde Kobra tipi bir zırhlı aracı imha etti. Eylemde 6 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın ve İrtibat merkezi ayrıca 24 Mayıs günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik Türk ordusunun hava saldırılarında gerillaların herhangi bir kayıp vermediğini duyurdu.