Bab Askeri Meclis üyesi El-Qasim son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’te çetelerden kalan mayınların patlaması sonucu şehit düşen Bab Askeri Meclisi üyesi Ebdulkerîm El-Qasim (Ebû Ereb) Minbic’te düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’ın batısındaki Qert Wêran köyünde DAIŞ çetelerinden kalan mayınının patlaması sonucu şehit düşen Bab Askeri Meclisi Üyesi Ebdulkerîm El-Qasim (Ebû Ereb), Minbic’teki şehitlikte düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. El-Qasim’in cenazesini Fırat Hastanesi’nden teslim alan yüzlerce kişi şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikteki tören ise bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Burada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Kefa El-Elî, “Kanlarıyla kahramanlık destanı yazan şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin amacını gerçekleştirinceye kadar yollarını takip edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Bab Askeri Meclisi Komutanı Yûsif El-Erîma, “Bugün şehitler bahçesine yeni bir çiçek ekiyoruz. Bu çiçek halkların kardeşliği ve ortak yaşamı için canını feda eden Bab Askeri Meclisi üyesidir. Bölgeyi Türk devleti ve bağlı çetelerden özgürleştirinceye ve şehitlerimizin hayalini gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. Şehit ailesi adına konuşan Mustefa Mihemed ise şehitlerin mücadelesini sürdürme sözü verdi.

Şehit cenazesi yapılan konuşmaların ardından zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.