'Cenga Heftanin şehitlerinin intikamını alacağız'

Cenga Heftanin'deki direnişte şehit düşen yoldaşlarını anlatan YJA Star gerillası Cudi Çekdar, "Cenga Heftanin şehitlerinin izinde yürüyeceğiz ve kanımızın son damlasına kadar savaşıp yoldaşlarımızın intikamını alacağız" dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. Cenga Heftanin'de işgalcilerle savaşan YJA Star gerillası Cudi Çekdar, Heftanin'de şehit düşen yoldaşlarını anlattı. Heftanin savaşında destan yazan binlerce kahraman tanıdığını belirten Çekdar, şehit yoldaşlarına ilişkin şu anılarını paylaştı: "Şehit Tolhildan'ın dediği gibi Heftanin toprakları uğruna büyük bedeller ödendiği için bu kadar güzel ve değerli. Anılarımız o tepelerde saklıdır. Şehit arkadaşlar kalbimizdeler ve nerede olursak olalım, nereye gidersek gidelim, nerede emek verirsek verelim arkadaşlarımız hep bizimle.

Heval Zelal cephe komutanımızdı. Heval Zelal'ın hem yoldaşlığı, hem de komutanlığı çok güçlü ve değerliydi. Her yoldaşın yardımına koşar, dinler ve sorunlarını çözerdi. Şeşdara'daki büyük direniş heval Zelal öncülüğünde büyüdü. Heval Zelal'den cesaret, moral, motivasyon ve güç alıyordum. Öncü bir komutan, öncü bir yoldaştı. Heval Zelal, şehit Çiçek'e çok bağlıydı. Zelal yoldaşın şehadeti Heftanin için ağırdı. Heval Zelal şehit düştü ama Heftanin'de onlarca Zelal doğacak ve heval Zelal'in kanı yerde kalmayacak."

ŞEHİT MAZLUM DÜŞMANIN ELİNE GEÇMEMEK İÇİN SON KURŞUNU KENDİNE SIKTI

Şehit Mazlum Cudi'nin bütün arkadaşlarının yardımına koşan biri olduğunu vurgulayan Çekdar, "Heval Mazlum yoldaşlığı ve arkadaşlara bağlılığıyla tanınıyordu. Heval Mazlum her eylemde yerini alıyor, her arkadaşın yardımına koşuyordu. Heval Mazlum arkadaşlara öncülük ediyordu, Heftanin'in Egîdiydi. Heval Mazlum düşmanın eline düşmemek için son mermisini kendisine sıktı. Fedai insanlar şehadete ulaştıkları zaman bu duruşu gösterir" dedi.

Heftanin'de şehit düşen Ferman Amed'in çalışkan ve emekçi biri olduğuna değinen gerilla Çekdar, devamla şunları belirtti: "Ferman Amed, hangi eyleme gitseydi içimiz rahattı, çünkü başaracağını biliyorduk. Ve hangi eyleme gitseydi başarıyla dönüyordu. Ferman Amed; çok temiz, saf ve içten bir yoldaştı. Sesi çok güzeldi, arkadaşlarının gözünün içine bakarak şarkı söylerdi. Heval Ferman çok değerli bir yoldaştı."

ATILAN HER MERMİ İLE ÖFKEMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

Şehit Esmer'in Şeşdara'daki direnişin öncüsü olduğuna dikkat çeken Çekdar, "Heval Esmer, bölük komutanımızdı, kobralara karşı savaşıyordu. Onların o gücüne şaşırıyor ve hayran kalıyorduk. Kuşkusuz kadın arkadaşların sergilediği bu güç Önderliğe aittir. Heval Ararat vardı Serhatlı’ydı ve Serhad'a sevdalıydı.

Heval Ararat’ın yüreği Ararat dağı kadar yüksekti. Çok temiz bir yoldaştı, şehit düşmeden önce yaralanmıştı ve yaralı olmasına rağmen yine gülümsüyordu. İnsan anlıyordu, bu insanda PKK ruhu var. Gülümseyerek, 'Düşmanın tekniği beni öldürmeye yetmeyecek' diyordu.

Heval Berivan Koçer ile uzun zaman birlikte kaldık. Heval Berivan düşmanla kahramanca savaşıyor, topraklarımıza girmesine izin vermiyordu. Heval Zeryan iki yıllık bir gerillaydı. Heval Zerya, Dersim'de gösterdiği direniş ruhunu anlatmaya kelimeler yetmez.

Heval Nucan Şeşdara'nın kalbidir. Emeğiyle tanınan bir arkadaştı. İnsan Heftanin şehitlerinden ne kadar bahsetse de, tam anlamıyla o kahramanlıklarını dile dökemiyor. Cenga Heftanin hamlesi onlar için olacaktır ve kanımızın son damlasına kadar savaşıp şehit yoldaşlarımızın intikamını alacağız. Her atılan mermi kin ve öfkemizi daha da büyütecek" ifadelerini kullandı.