Dêrazor’da son hamle sonuç alıyor

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), yaklaşık bir hafta önce başlattıkları Dêrazor hamlesinin son aşamasında ilerlemeye devam ediyor.

QSD kaynaklarının verdiği bilgilere göre savaşçılar Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması kapsamında Dêrazor’un El-Sûse köyü çevresinde 2 kilometre ilerledi.

Bir gün önce, Irak sınırı yakınlarındaki Yukarı Boxaza köyünde DAİŞ çeteleleri ile şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Bu köy, Irak sınırına 6 kilometre mesafede bulunuyor. Çatışmanın sonuçları hakkında bilgi alınamadı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması 11 Eylül günü başlatıldı. Operasyonun hedefinde Irak ile sınırı olan Hecin beldesi var. Fırat Nehri’nin doğusundaki bu bölge, DAİŞ çetelerinin işgalindeki son kalesi olarak değerlendiriliyor.

QSD’nin başlattığı operasyondan sonra Hecin beldesinin kuzey kırsalında onlarca sivil İwa Kasabası’na ulaştı.

Operasyona ilişkin yeni bilanço henüz açıklanmadı. 12 Eylül’de açıklanan son bilançoya göre, iki gün içinde en az 41 çete mensubu öldürüldü.

Operasyon sırasında DAİŞ çeteleri ile göğüs göğüse çatışmaların yaşandığı bildirilirken, çetelerin konumlandığı 10 askeri noktanın özgürleştirildiği bilgisi verildi.

QSD sorumlularına göre DAİŞ çeteleri ellerindeki tüm ağır silah ve ekipmanları Hecin beldesinde tutuyor. Dêrazor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ehmed Ebû Xewla, “Bu yüzden bölgenin temizlenmesi kolay olmayacak ama güçlerimiz teröristleri bitirmeye hazırdır” diyor.

ANHA’ya konuşan Xewla, bölgede 3 bin DAİŞ çete mensubunun olduğunu tahmin ettiklerini söylerken, “DAIŞ çeteleri ellerindeki tüm ağır silahları ve ekipmanları bu bölgede tuttuğu için bölgede çok ağır bir savaş yaşanacak” dedi.