Dêrik ve Hesekê’de işgal saldırıları protesto edildi

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları Derik ve Hesekê’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin saldırıları Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik ve Hesekê kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

DÊRİK

Qamişlo kantonunun Dêrik ilçesinden yüzlerce kişi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını kınayan ve QSD savaşçılarını sahiplenme sloganlarıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Kentteki Azadi Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Şehit Beyrem Meydanı'na doğru devam etti.

"İşgali yeneceğiz, devrimin değerlerini savunacağız, Türk işgaline hayır, Efrîn, Serêknaiyê ve Girê Spî'deki demografik değişime hayır" ve YPG, YPJ ve QSD bayrak ve sembollerin bulunduğu pankartları açtı.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan ve QSD savaşçılarının direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Şehit Beyrem Meydanı'ndaki gösteriler mitinge dönüştü. Dêrik İlçe Meclisi Yönetim Üyesi Faysal Ali daha sonra yaptığı açıklamada, bölgeye yönelik sürekli saldırıların Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini kırmayı ve Özerk Yönetim'in başarılı deneyimini yok etmeyi amaçladığını belirtti.

Uluslararası toplumun ve garantör tarafın suskunluğuna değinen Ali, Türk devletinin saldırıları durdurmak için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

İşgal saldırılarına ve komplolara karşı halkı ayağa kalkmaya ve mücadele etmeye çağıran Ali, Kuzey ve Doğu Suriye ile Kürdistan'ın diğer bölgelerindeki gelişmelere rağmen Kürt birliğinin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

HESEKÊ

Hesekê’nin Kuzey İlçe Meclisi, ise yaptığı bir basın açıklaması ile saldırıları kınadı.

Rusya, ABD’ye ve uluslararası topluma seslenerek işgalci Türk devleti ve çetelerinin sivillere dönük devam eden saldırılarının ve Suriye krizinin tüm güçlerin dahil olduğu barışçıl bir çözüm yolunda hareket etmesi gerektiğini hatırlattı.

Hesekê’nin Kuzey İlçe Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik artan saldırılar ve KDP’nin komplo saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

Hesekê’nin Kuzey İlçe Meclisi Eş başkanı Remedan Fetah, Xabur Salonu önünde yaptığı açıklamaya, Özerk Yönetim kurum çalışanları, sivil kurum çalışanları yanı sıra çok sayıda halk katıldı.

Türk devletinin bölgedeki düşmanlığını kınayan açıklamada, "Bölgemizde bu düşmanlığın devam etmesi, bölgeyi istikrarsızlaştıracak ve terör örgütü DAİŞ'in dönüşünün önünü açacaktır" denildi.