Efrîn’de art arda üç patlama: Çok sayıda ölü var-YENİLENDİ

Türk işgalindeki Efrîn’de çetelere ait bir noktada iki patlama yaşanırken bir patlama da Dersim Hastanesi yakınlarında meydana geldi. Ölü ve yaralılar var.

Kent sakinlerinin verdiği bilgilere göre, patlamalar bu Çarşamba günü yerel saatle 12.35 sıralarında gerçekleşti.

Sözkonusu  kaynak, kent merkezindeki Demirci Kawa bulvarı yakınlarındaki El Şamiye cephesi çetelerine ait noktada iki patlama yaşandığını bildirdi.

Patlamaların bombalı araçlarla gerçekleştirildiği öğrenildi. Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, daha detaylı bilgi alınamadı. Bazı kaynaklar, ağır maddi hasarın da oluştuğunu belirtiyor.

Kısa bir süre sonra bu kez Feylak caddesinde bir patlama haberi geldi. Dersim Hastanesi yakınında meydana gelen patlamada en az 11 çete mensubu öldü.

İşgalciler şu an Efrin’de seferberliğe geçmiş ve şehrin tüm yollarını tutuyor.

Toplam ölü sayısının 20'den fazla olduğu bildiriliyor. 

Bu patlamaları kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor, ancak kent merkezinde çetelerin harekete geçerek tüm yolları tuttuğu öğrenildi.

Türk devleti, bölgede çeteleri ile birlikte sistematik bir şekilde savaş suçları işliyor. Türk güçleri 20 Ocak’ta işgal saldırılarını başlattı. 18 Mart’ta ise çetelerle birlikte kent merkezine girdi. İşgal saldırılarının başından bu yana yüzlerce sivil katledildi, yüzlercesi kaçırıldı. Sivillere ait evler yağmalandı, bombalandı ve mallarına el konuldu. Çok sayıda tarihi mekan da bu vahşetin kurbanı oldu. Hemen her gün insanların alıkonulduğu, işkence gördüğü ya da mallarına el konulduğu yönünde haberler geliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW de kısa bir süre önce yayınladığı raporda Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirdi.