Efrîn ve Ezaz’da işgalcilere yönelik 3 farklı eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri, 17 Şubat’ta Efrîn’in Bilbilê ve Cindiresê ilçeleri ile Ezaz’da işgalcilere yönelik 3 farklı eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn ve Ezaz’da gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Efrîn ve çevresinde işgalci Türk unsurlarına yönelik savaşçılarımızın eylemleri devam etmektedir. Bu eylemler çerçevesinde, 17 Şubat günü savaşçılarımız Efrîn ve Ezaz bölgelerinde işgalci unsurlara yönelik 3 etkili eylem gerçekleştirmiştir.

17 Şubat günü savaşçılarımız Efrîn’in Bilbilê ilçesinde ortak devriye gezen işgalci Türk askeri ve terörist unsurların içerisinde bulunduğu bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 asker ve 2 terörist ağır bir şekilde yaralanmıştır.

17 Şubat günü, Efrîn’e bağlı Cindirêsê ilçesinde Nurettin Zenki çete grubuna bağlı bir nokta savaşçılarımız tarafından hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen sabotaj eyleminde ölen ve yaralanan teröristler olmakla birlikte net bir bilgi elde edilememiştir.

17 Şubat günü, savaşçılarımız Ezaz’a bağlı Kil Cibrîn köyünde Cebhe El-Şamiye isimli çete grubuna bağlı bir noktaya yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemde Ömer El Casım adlı terörist öldürülürken Mahmut El Ali adlı terörist ise yaralanmıştır.”