Elî El-Hisên, Minbic’te  son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’in El Heye ilçesinde şehit düşen Elî El-Hisên, Minbic’te düenlenen tören ile toprağa verildi.

Minbic halkı, geçen hafta El-Heye ilçesinde meydana gelen patlamada şehit düşen Elî El-Hisên’nin cenazesini kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Eli El Hisên, Minbic’te Türk devletinin saldırılarını kınamak amaçlı geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen yürüyüşte meydana gelen patlamada şehit oldu. El Hisên’in cenazesi bugün kitlesel bir törenle Minbic Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Sivil ve askeri kurum üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Eli El Hisên’in cenazesini Fırat Hastanesi’nden alarak şehitliğe doğru yola koyuldu.

Tören şehitlikte şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Şehit Aileleri Komitesi üyesi Ebûd El-İbrahim yaptığı konuşmada şehit ailelerine başsağlığı diledi ve bölgenin, şehitlerin sayesinde özgürleştiğini belirtti.

Konuşmasının devamında Îbrahim, “İşgalci Türk ordusu ve Erdoğan’a Minbic halkının tüm işgal saldırılarına karşı birlik olduğunu söylüyoruz. Yurdumuzu asla terk etmeyeceğiz ve halklar arasında hiç kimsenin karışıklık çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Şehitlerin yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi adına konuşan Din İşleri Merkezi Başkanı Olî ElÎ El-Cemil ise, “Bugün de bir şehidin uğurlama törenine katılıyoruz. Savaş cephelerinde ya da hain saldırılarla şehit olanlar, bölgeyi çetelerden temizlemek için canlarını feda ediyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eli El-Hisên’in şahadet belgesi Şehit Aileleri Komitesi Fatima El-Dîba tarafından okunarak ailesine teslim edildi.

Şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.