'Eşitlikçi, özgürlükçü Rojava devrimi, insanlığa kutlu olsun'

Rojava devriminin 7’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “Büyük bir toplumsal devrim olan Rojava devrimi Suriye ve Ortadoğu devrimi olarak büyüyerek, dünya halklarına umut olmaya devam ediyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Ortadoğu’da ve dünyada büyük yankı uyandıran Rojava devriminin 6’ıncı yılında insanlığa büyük umut olduğunu belirtti.

“2012’de başlayan devrim toplumu orta çağ gericiliğinden kopararak konfederal-demokratik bir sisteme taşımıştır. 19 Temmuz Devrimi, toplumsal, siyasi ve tüm alanlarda büyük özgürlükler elde etmiştir. Toplumu demokrasi ve ortak yaşama doğru götüren eşsiz bir ilerleme sağlamıştır. Devrimin etkileri sadece Suriye’de değil, Ortadoğu halkları arasında da karşılık buldu. Dinci-gerici sistemlerin çıkmazlarına karşı en iyi çözüm olarak doğdu” denilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Keldani, Türkmen ve Çerkes halkları bir bütün olarak Rojava Devrimi’nde yerini aldı. Kapitalist modernitenin bölgede oluşturduğu-desteklediği devletler ve gerici güçler, ulus devletlerin yarattığı sorunlara çözüm olan demokratik, ekolojik ve kadın eksenli toplumsal sistemi birlikte inşa ettiler.

19 Temmuz Devrimi, Rojava’nın tüm kentlerinde etkin hale gelerek, halkın kendi kendini örgütlemesi alanında büyük gelişmeler yaratmıştır. Demokratik kurumlar ardı ardına oluşarak halkın kendi kendini yönetmesi imkanı sağlandı.

Halk Savunma Birlikleri ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPG, YPJ) askeri alanda halkın kendisini korumasın garantisi oldu. Devamında oluşturulan Asayiş Gücü, Sivil Savunma Birlikleri (HPC) üzerinden öz savunma sağlandı. 2015’te Minbic, Bab, Cerablus, Dêra Zor ve Reqa askeri konseylerinin tamamlayıcısı olan Suriye Demokratik Güçleri kuruldu.

ROJAVA DEVRİMİ BAŞKAN APO’NUN FELSEFESİNİN HAYAT BULUŞUDUR

İmralı’da ağır bir tecrit altında tutulana Başkan Apo, insanlık için geliştirdiği demokratik ulus paradigmasıyla Rojava devriminin önünü açtı. Kapitalist modernitenin desteklediği ve geliştirdiği gerici ulus devletlere karşı ortak ve özgür yaşam felsefesini öngördü.

Demokrasinin, ortak yaşamın, farklılıkların birlikte özgürce yaşamasının temelini oluşturan demokratik ulus hızla kabul görerek toplumda ete kemiğe bürünmüştür. Rojava devrimi askeri, siyasi ve toplumsal alanda çok sayıda kazanımın elde edildiği bir insanlık devrimidir.

Barbar DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı veren Kürtler, Ortadoğu halklarıyla omuz omuza mücadele ederek yeni yaşamı kurmaya kararlılıkla devam etmektedir.

Rojava devrimi başta Türk devleti olmak üzere bölge gerici devletleri tarafından desteklenen barbar çetelerin saldırılarına uğramaya devam etmektedir. Efrîn’i işgal eden faşist Türk devleti Rojava devrimini boğmak için tüm ahlaksız yöntemlerle jenosit uygulamaya devam etmektedir. Öyle ki bu saldırılarını Güney Kürdistanı işgal etme emelleriyle sürdürmek istemektedir.

Büyük bir toplumsal devrim olan Rojava devrimi Suriye ve Ortadoğu devrimi olarak büyüyerek, dünya halklarına umut olmaya devam ediyor. Kadın çizgisinin esas alındığı 19 Temmuz devrimi dünya halklarını heyecanlandırmakta, gerici iktidarları endişelendirmektedir.

6. yılında bu devrimi dünya halklarına anlatma, onu yaşama, yaşatma ve kararlılıkla mücadelemizin toplumsallaştırılması için mücadeleye dört elle sarılma kararlılığı temel görevimiz olmaya devam ediyor.”