'Eşitlikçi, özgürlükçü Rojava devrimi, insanlığa kutlu olsun'

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı: Bu insanlık devriminin uluslararası arenada daha çok tanınması için kutlamalarına tüm toplum merkezlerimiz, bileşenlerimiz ve dostlarımız yoğun bir emek ve çaba sarf etmelidirler.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Rojava’nın 19 Temmuz devrimi sayesinde toplumsal, siyasi ve tüm alanlarda  büyük özgürlükler ve ilerlemelerin elde edildiğini belirtti. Toplumun kadın özgürlükçü, tüm kimlik ve inançların özgür, eşit ortak yaşamını birlikte inşa etmesini, tüm insanlık için bir umut ve örnek olduğunu kaydeden KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı açıklamasında şunlara dikkat çekti: “19 Temmuz Devrimi, Rojava’nın tüm kentlerinde etkin hale gelerek, halkın kendi kendini örgütlemesi alanında büyük gelişmeler yaratmıştır. Üçüncü bir yol olarak doğan Rojava Devrimi, Ortadoğu halklarına umut olduğu gibi, halkın kendi kendini yönetmesi imkanını sağlamıştır. Bu büyük devrimde Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Keldani, Türkmen, Çerkes, Alevi, Hristiyan ve Müslüman tüm halklar ve inançlar bir bütün olarak yerini aldı.

İmralı’da ağır bir tecrit altında tutulan Başkan Apo, insanlık için geliştirdiği demokratik ulus paradigmasıyla Rojava devriminin önünü açmıştır. Kapitalist modernitenin desteklediği ve geliştirdiği gerici ulus devletlere karşı ortak ve özgür yaşam felsefesini öngörerek büyük bir özgürlük devrimin ve insanlığın kurtuluşunun önünü açmıştır.

Demokrasinin, ortak yaşamın, farklılıkların birlikte özgürce yaşamasının temelini oluşturan demokratik ulus hızla kabul görerek toplumda ete kemiğe bürünmüştür. Rojava devrimi askeri, siyasi ve toplumsal alanda çok sayıda kazanımın elde edildiği bir insanlık devrimidir.

Barbar DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı veren Kürtler ve demokratik Suriye güçleri, Ortadoğu halklarıyla omuz omuza mücadele ederek yeni yaşamı kurmaya kararlılıkla devam etmektedir.

Ortadoğu ve dünyada yeni bir alternatif olan Rojava devrimi başta Türk devleti olmak üzere bölge gerici devletleri tarafından desteklenen barbar çetelerin saldırılarıyla zayıflatılmaya ve yok edilmek istenmekteydi. Bundan sonuç alamayan TC sömürgeciliği, Efrîn işgali ile birlikte Rojava devrimine saldırısını askeri, siyasi olarak sürdürmekte Rojava devrimini boğmak için tüm uluslararası hukuku ve insanlık değerlerini hiçe sayarak barbar yöntemlerle jenosit uygulamaya devam etmektedir. Öyle ki bu saldırılarını Güney Kürdistanı işgal etmeye kadar pervasızlaştırarak sürdürmek istemektedir.

KCDK-E olarak 19 Temmuz Rojava Devrimi tüm insanlığa ve Rojava halklarına kutlu olsun diyoruz. Bu insanlık devriminin uluslararası arenada daha çok tanınması için kutlamalarına tüm toplum merkezlerimiz, bileşenlerimiz ve dostlarımız yoğun bir emek ve çaba sarf etmelidirler.

KCDK-E olarak tüm insanlığa ve uluslararası kurumlara çağrımız, kadın özgürlükçü halkların, inançların eşit ve ortak yasam devrimi olan Rojava devrimini tanımaya ve desteklemeye çağırıyoruz.”