Eyn Îsalı kadınlar: Terk etmeyeceğiz

Türk devletinin halkı korkutup göçerterek kolayca işgal etmeye çalıştığını belirten Eyn Îsalı kadınlar, evlerini, topraklarını bırakmayıp işgale karşı direneceklerini söyledi.

Türk ordusu ve bünyesindeki çeteler, Eyn Îsa kasabası ve köylerine saldırmaya devam ediyor. Eyn Îsalı kadınlar, yurtlarında direnmeye devam edeceklerini söyledi.

Son iki haftada şiddetlenen saldırılar karşısında QSD güçleri büyük bir direniş sergiliyor. Mealeq ve Seyda köylerine yönelik saldırıları kırılan Türk ordusu, bu sefer Eyn Îsa’nın kuzeyindeki Mişerfe ve Çelbê köylerine yöneldi.

Kente 2 kilometre mesafedeki bu köylere yapılan saldırılar da püskürtüldü. Saldırılarında özellikle sivil yerleri hedef alan Türk ordusuna karşı Rusya ve BAAS rejimi ise sessiz kalıyor. ANF’ye konuşan Eyn Îsalı kadınlar, Türk işgaline karşı QSD’nin yanında duracaklarını anlattı.

Fadile Mihemmed: Bir aydır saldırı var. Sivil yerleri; çocuk, kadın demeden bombalıyor. Rusya ve rejim burada ama hiçbir şey yapmıyorlar. Sadece QSD bizi savunuyor, saldırılara karşı direniyor. Türk devletine dur denilmesi lazım.

Niran Hesen: Halkın içine korku salıp kaçırtmak istiyorlar. Halk şimdi iki arada kalmış. Ya evlerinde kalıp Türk devletinin saldırılarına karşı direnecek ya da evlerinden çıkıp kış koşullarında soğuğa karşı direnecek. Halk, evlerinden çıkmamayı ve direnmeyi tercih ediyor. QSD savaşçıları direndi ve saldırıları kırdı. QSD tüm güç ve imkanıyla halkı korumak ve güvenliğini sağlamak için direniyor. Halk olarak Türk işgaline karşı duracağız.

Xetice Adil: Türk devleti için sivil veya asker fark etmiyor. Her yeri bombalıyor. Son dönemde saldırılar çok fazla şiddetlendi. Türk devletinin amacı; bizi topraklarımızdan sürüp topraklarımızı işgal etmek ve başkalarını yerleştirmektir. Güya burada Rusya var, noktalar kurmuşlar ve bayraklarını asmışlar ama hiçbir tavır göstermiş değiller.

Rêzan Mehmud: Rusya ve Şam rejimi, buraya bir anlaşma dahilinde geldi ama Türk saldırılarını izlemekle yetiniyorlar. Saldırılar sonucu siviller zarar gördü; kadın, çocuk, yaşlı insanlar hayatını kaybetti, yaralandı. Halk ekonomik olarak çok zarar gördü. Eyn Îsa küçük bir yer, ancak stratejik bir konuma sahip. Bunu için bu kadar çok hedef alınıyor.

Rana: Eyn İsa sürekli bombalanıyor. Bu saldırılarda siviller çok zarar görüyor. Bu saldırıların amacı, halkı korkutup Eyn İsa'yı boşaltmak. Rusya bu alana geldiği zaman, alanı saldırılardan korumak içindi güya. Ancak saldırılar olduğunda hiçbir şekilde Rusya’nın bir tepkisi olmadı. Ancak şunu iyi bilsinler ki hiç bir şekilde biz çıkmıyoruz. Eyn İsa üzerine ne şekilde saldırı olursa olsun biz çıkmayacağız. 

Makbule: Türk devleti halkı korkutup Eyn İsa'dan çıkartmak istiyor. Türk devleti, Rusya ve rejim anlaşmışlar. Onlar birlikteler. Eğer Rusya ve rejim kabul etmeseydi, Türk devleti saldırmayacaktı. Rusya buraya saldırıların önünü alacağı için geldi. Ama tam tersine saldırılar oluyor ve Rusya sessiz kalıyor. Onların tek amacı bizi topraklarımızdan etmek. Burası Türk devletinin değil, Bizim topraklarımız. Topraklarımızı bırakmayacağız.