Gerilla Nuda'dan ailesine çağrı: Devletin kirli oyunlarına gelmeyin

Amed HDP İl Binası önünde oturan ailesine seslenen YJA Star gerillası Nuda Tolhildan, "Türk devletinin kirli oyunlarına gelmeyin" dedi.

YJA Star gerillası Nuda Tolhildan (Ceylan Tekin), Türk devletinin kandırarak ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı kışkırtmak amacıyla, Amed HDP İl Binası önünde toplanan ailesine seslendi. HDP il binası önünde gerilla ailelerinin toplanmasının devletin bilinçli ve planlı bir şekilde yürütülen özel savaş oyunu olduğunu belirten gerilla Nuda Tolhildan, "Ailelerin kandırılarak il binası önüne götürülerek çağrı yapması durumu tamamen düşman kontrolünde gelişen bir durum, radyo dinlerken tesadüfi bir şekilde konuşan ailelerin içinde kendi annemin sesini duydum. Ve bana düşman diliyle, düşmanın ona empoze ettiği dille seslenişini dinledim.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, annemin sesini dinlerken bende uyanan ilk duygu çok büyük bir öfke oldu. Ağlayışı, düşman diliyle konuşması bu durumun bende uyandırdığı ilk refleks tepki oldu. Sinirlenme kızgınlık oldu ama daha sonra yoğunlaşınca, var olan düşman gerçekliğini düşününce ve ailedeki yurtseverlik bilincini değerlendirince ailemin kandırıldığını anladım. O yüzden böyle bir mesaj yoluyla başta kendi annem olmak üzere orada toplanan kandırılmış tüm annelere sesleniyorum. Sizin çocuklarınız buraya kendi rızası ile gelen çocuklar, PKK tamamen bir özgürlük hareketi, bir özgürlük mücadelesi, kimse ne PKK’ye zorla katılır ne de PKK içinde zorla yaşayabilir.

Bu yaşama layık olmayanlar bu yaşamın içinde yaşayamazlar zaten. Ailelerin bilmesi gereken şudur, eğer çocukları PKK’de ise ve mücadele yürütüyorlarsa büyük bir iradeleri var demektir. Demek ki, Önderliğe ve şehitlere bağlılık var, kendi halkına bağlılık var, büyük bir amaç peşinde mücadele etmenin kararlılığı var. Ailelerin bunun farkında olması gerekiyor. Bu çocuklar böyle onursal bir duruşu sergileyip, mücadeleye katılım iradesi gösterip, yıllarca mücadele yürütme çabasındalarsa bu durumla ailelerin gerçekten gurur duyması gerekiyor. Yani devlet tarafından kandırılma pozisyonu o ailelere hiç yakışmıyor" diye konuştu.

ANNEMİ SEVDİĞİM İÇİN MÜCADELE EDİYORUM

Annesinin, 'benim kızım bir gerilla şu an halkı için, kendisi için, ailesi için, kendi cinsi için kadınlar için dağlarda özgürlük mücadelesi yürütüyor' diye düşünmesi gerektiğini söyleyen Nuda Tolhildan, "Önderlik ve şehitler gerçeği felsefesinde bir yaşam sürdürüyor. Bunları düşündüğü zaman gurur duyması gerekiyor. Bir toplumun içine girdiği zaman, bir kalabalıkta bulunduğu zaman, benim kızım gerilladır demek onun için gurur verici olmalıdır, tüm aileler için bu geçerli, herkese nasip olan bir şey değil, herkesin yaşadığı bir duygu değil.

Bu dağlara gelmek, bu dağlarda mücadele yürütmek, böyle bir ortamda yaşamak, önderlik felsefesi ile tanışmak, şehitlere bağlılık farklı bir yaşam tarzı sistemden tamamen kopuk, sistemi kabul etmeyen, sistemin tüm kirliliklerine, geriliklerine karşı duran bir yaşam, alternatif bir yaşam, yeniyi yaratan bir yaşam, bu yüzden ailelerin bu bilinçle yaklaşması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAŞARISIZ OLDUKTAN SONRA AİLELERE YÖNELDİ

Türk devletinin gerilla ile savaşında başarısız olmasının sonucu olarak ailelere yöneldiğini dile getiren gerilla Nuda devamla şunları belirtti: "Gerillanın yeniden yapılanması, eylemlerin tarz ve taktiğinde yenilikler yaratması Türk devleti ile savaşımızda büyük rol oynadı. Devlet her gün bizimle savaşıyor. Bu PKK şahsında 40 yılı aşkındır süren bir mücadele ama Kürdistan somutunda baktığımızda Kürtler 90 yılı aşan bir süredir soykırım sürecini yaşıyor. Bu kadar yıldır, bu kadar soykırım, bu kadar katliam, bu kadar imha, inkâr politikasına karşı PKK gibi bir hareket düşmana bu kadar darbe vuruyor. NATO’nun ikinci büyük ordusu denilen orduya bu kadar kayıp verdiriyor. Tüm operasyonlara rağmen büyük darbeler vuruyor.

Bu düşmanda bir öfke ve kızgınlık yaratıyor. Yenilgi durumundan kaynaklı ailelere yönelme oluyor. Gerillaya karşı başaramadığını aileler şahsında bir intikam, bir koz olarak kullanma durumu gerçekleşiyor. Ailelerin bu gerçekliği görmesi gerekiyor. O ailelerin bilmeleri gerekiyor ki devletin onlara yaklaşımı aslında bizden alınan bir intikamdır. Bu bilinçle yaklaşmaları gerekiyor, bu gerçekliği görmeleri gerekiyor. Önderliği kendine rehber edinen bir Kürt hiçbir zaman yaşamda amaçsız olmaz, hep büyük amaçların peşinden koşar. Biz de o Önderliğin militanlarıyız.

Bu ağır yönelimler, bu baskılar, toplumsal alanda da halka yönelik yapılan baskınlar, tutuklamalar, cezaevlerinde arkadaşların yürüttüğü açlık grevleri, bunun bir başarıya zafere ulaşması gerekiyor. Tekrar annem şahsında o ailelere de seslenmek istiyorum. Bu söylediğim gerçekliklerin farkına varın. Düşmanın gerçek yüzünü görün. Devletin bu kirli oyunlarına inanmayın. Devlet bu politikalarla bizden intikam almaya çalışıyor. Sizden, bizden, Kürtlerden, Kürdü Kürtle, Kürdü kendi silahıyla vurma politikasıdır. Bu politikalara, bu oyunlara kanmayın. Yurtseverlik bilinciyle, örgüte, özgürlük mücadelesine, gerilla olan çocuklarınıza layık bir duruş sergileyin."

‘KENDİ İRADEMLE PKK'YE KATILDIM’

PKK'ye katılım sürecine ilişkin de gerilla Nuda, şunları söyledi: "Ben örgüte katılırken tamamen kendi iradem, kendi bilincim, kendi tercihimle katıldım. Annem ne yapsaydı da ben o sistem içinde kalmayacaktım. O sistemde kendime yaşamayı kabul etmeyecektim. Okumuş bir sürü gencimiz var. Avukat olmuş, farklı meslekler sahibi olmuş, ama Kürtlük hakkında en ufak bir şey söylendiği zaman, en ufak bir hak arayışına girildiği zaman avukat da olsa, farklı bir meslek sahibi de olsa devlet gözünü hiç kırpmadan direk zindana atabiliyor, tüm haklarını elinden alabiliyor. Bu gerçekliğin farkındaydım. Bunun için önümüze konulan alternatif özgürlük silahıyla düşmana düşmanın anladığı dilden karşılık vermek. Ona karşı onun anladığı dilden mücadele vermek. Bu da gerillaya katılmayı ben de kararlaştırdı. Bu şekilde ben örgüte katıldım.

Onun dışında tüm ailelere söylüyorum yaptığınız yanlıştan vazgeçin. Ne kadar geçte olsa onursal bir davranıştır. Bu onuru göstermeniz gerekiyor. Olabilir, insandır hataya düşebilir. Devlet bazı ailelerin farklı zayıflıklarını kullanıp kandırabilir. Ama önemli olan bir noktadan sonra bile olsa gerekli tavrı gösterip, düşmana kendi gerçekliğinin farkına varmasını sağlamak “tamam sen bizi kandırdın, sen bizi buraya getirdin, ama biz senin yaptığın oyunun farkına vardık, bunun bilincine vardık, sahnelediğin oyun buraya kadar, foyan ortaya çıktı” şeklinde bir cevap verebilirler, bu tavrın tutumun sahibi olabilirler. Bu hem düşmana büyük bir tokat olur, hem de onların yenilgi durumuna düşmesini sağlar.

Umut ediyorum ki böyle bir şey olur böyle davranırlar. Çocuklarını seviyorlarsa çocuklarına bağlılarsa onların mücadelelerine sahip çıkmaları gerekiyor. Unutmasınlar ki biz burada ne yapıyorsak ailelerimize olan sevgimizden, halkımıza olan sevgimizden yapıyoruz. O sevgi olmazsa o bağlılık olmazsa burada özgürlük silahıyla mücadele edemezsin. Bunu bilmeleri gerekiyor. Son olarak buradan tüm Kürt halkına, orada bulunan ailelerimize, onlar düşman tarafından kandırılmış olsalar bile onlar bizim ailelerimiz ve bizim için değerliler, önemliler bunları bilmeleri gerekiyor."