HPG gerillalarından birçok merkezde işgalci Türk ordusuna eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının, Gever, Başkale, Şırnak, Pervari, Kağızman ve Bitlis’te eylemler yaptığını açıkladı. Eylemlerde çok sayıda asker öldü ve yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Kuzey Kürdistan’da düzenlediği eylemlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti. Açıklamasında koruculara da çağrı yapan HPG BİM, “Türk devletinin kirli politikalarına alet olmayarak, kendi halkının özgürlük mücadelesinde yer alın” dedi.

HPG BİM’in şunlar yer aldı:

“GEVER’DE KONUMALANAN TÜRK ASKERLERİNE EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 13 Temmuz günü saat 10.15’te Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

BAŞKALE’DE SINIR KARAKOLUNA MALZEME TAŞIYAN KAMYON HEDEFLENDİ

13 Temmuz günü saat 14.00’da güçlerimiz, Van’ın Başkale ilçesine bağlı Gelîyê Masiro alanında sınır karakollarına malzeme taşıyan bir kamyoneti durdurmuştur. Güçlerimiz kamyonette bulunan bazı askeri dokümanlar ile 1 adet pompalı tüfeğe el koymuş ve kamyoneti içindeki malzemeler ile beraber yakmıştır. Kamyonet şoförü de uyarıldıktan sonra serbest bırakılmıştır.

14 Temmuz günü saat 04.30’da güçlerimiz, Şırnak’ın TRT Gabar karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

14 Temmuz günü Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait zırhlı araçlara yönelik saat 11.15’te güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde kobra tipi zırhlı bir araç imha olmuş ve 8 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu saat 21.00 sularında araç enkazı ile ölü askerleri zırhlı araçların desteğiyle alandan uzaklaştırmıştır.

KAĞIZMAN’DA YERLEŞTİRİLMEK İSTENEN GİZLİ BİRLİKLERE YÖNELİK EYLEM

3. Bir süredir işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Madur alanında gizli birliklerini yerleştirmeye çalışmaktadır. Güçlerimiz eyalette başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında, 13 Temmuz günü saat 21.30’da alana yerleşmeye çalışan düşmanın gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

 

OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERİ GERİLLA TENETİME ALDI: 2 KOLDAN EYLEM DÜZENLEDİ

12 Temmuz günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Cuma alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün sabah saatlerinde güçlerimiz, operasyonun bir birliğini denetim altına alarak bir eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde 4 asker öldürülmüştür. Operasyon aynı gün öğlen saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

AMED’DE ÜÇ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

10 Temmuz günü işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde Amed’in Kulp ilçesine bağlı Şehit Kawa alanında bir operasyon başlatmıştır. 11 Temmuz günü saat 01.30 sularında görevde olan bir birliğimizin konumlandığı alan savaş uçakları ve atak tipi taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehit düşmüştür. Operasyon 13 Temmuz günü saat 12.00 sularında alandan geri çekilmiştir.

GERİLLA KIYAFETİ GİYEN JANDARMA İSTİHBARATÇILARINA HEDEFLENDİ

8 Temmuz günü Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Şuxa köyü yakınlarında bulunan bir korucu kulübesine, gerillalarımızın askeri kıyafetlerini giyen jandarma istihbarat elemanlarınca saldırı düzenlenmiştir. İstihbaratçılar ile korucular arasında yaşanılan yoğun çatışmalarda 2 korucu ve 2 istihbaratçı yaralanmıştır. Korucuların istihbaratçıları yakalaması üzerine bunun bir komplo olduğunu anlamışlardır. Bu olay üzerine bölgedeki birçok korucu silahlarını bırakmışlardır.

KORUCULARA ÇAĞRI: TÜRK DEVLETİNİN KİRLİ POLİTİKALARINA ALET OLMAMAYIN

İşgalci TC devleti kirli oyunlar ile koruculara saldırarak gerillamıza karşı savaştırmaya çalışmaktadır. Daha önce de bilindiği gibi operasyona çıkmayan ve gerillalarımızın şehadetinde rolü olmayan hiçbir kişi hedefimiz değildir. İşgalci TC devleti provokasyonlar gerçekleştirerek korucuları özgürlük gerillasına karşı savaştırmaya çalışmaktadır. Kürdistan’da koruculuk yapanlar, kendi canlarını hiçe sayan işgalci devletin bu tür provokasyonlarına, kirli politikalarına karşı duyarlı olmalılar ve düşmanın politikalarına alet olmayarak kendi halkının özgürlük mücadelesinin yanında yer almalıdırlar.”