Graham: Trump Suriye’den geri çekilmeyi yavaşlatacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın gelen tepkiler üzerine Suriye’den geri çekilmeyi ‘DAİŞ tümüyle yenilene’ kadar yavaşlatmaya hazır olduğu bildiriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, henüz DAİŞ ile mücadelenin sürdüğü bir ortamda Suriye’deki askerlerin geri çekileceği açıklamasıyla hem Savunma Bakanlığı’ndan hem de kendi partisinin üyelerinden tepki almıştı.

Trump’ın kararını en sert biçimde eleştiren isimlerden olan Cumhuriyetçi Parti üyesi senatör Lindsey Graham, Trump’la dün yaptığı görüşmede geri çekilmeyi ‘yavaşlatmaya hazır olduğunu’ söylediğini duyurdu.

‘BU İŞİ BİTİRMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLIYOR’

Trump’la görüşmesinden sonra açıklama yapan Graham, DAİŞ’le mücadelenin zayıflaması nedeniyle kaygılarını ilettiğini ve görüşmeden ‘endişeleri giderilmiş’ olarak ayrıldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekildiklerinde DAİŞ çetelerinin kesinlikle yenilmiş olduğu hedefinde kararlı olduğunu söyleyen Graham, “Başkan bu işi bitirmemiz gerektiğini anlıyor” diye konuştu.

‘AKILLI BİR BİÇİMDE YAVAŞLATACAĞIZ’

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, “Şeyleri (geri çekilmeyi) akıllı bir biçimde yavaşlatacağız” diye de ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin işgal tehditleriyle sınıra asker yığdığı bir dönemde Suriye’deki askerleri geri çekme kararı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan ordusu ile Cumhuriyetçi ve Demokrat siyasetçilerden tepki almıştı. Çekilme kararının hem DAİŞ’le mücadeleye zarar vereceği hem de Kürtleri yüzüstü bırakmak anlamına geldiği tezi öne çıkarken, Savunma Bakanı Jim Mattis, görevinden istifa etmişti.