'Halkımızı ve topraklarımızı asla bırakmayacağız'

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı direnen HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt halkını ve Kürdistan topraklarını asla bırakmayacaklarını belirtti.

Türk devletinin 23 Nisan'da Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırıları ve bu saldırılara karşı gerillanın direnişi devam ediyor. Bazên Zagrosê Hamlesi'nde yer alan HPG ve YJA Star gerillaları yaşanan direnişe ilişkin konuştu.

Türk devletinin işgaline karşı direniş mevziisinde yer alan YJA Star gerillalarından biri olan Viyan Tolhildan, devam eden savaşa ilişkin şunları belirtti: "Bazên Zagrosê hamlesinde arkadaşların nasıl Apocu bir ruhla direndiğine şahit olduk. Düşman her ne kadar bütün alanlarda ağır silahlarla saldırsa da bu bizim için bir engel değil. Mamreşo alanındaki direniş göz önündedir. Düşman 10 gün boyunca tüm saldırılarına rağmen alana giremiyordu, arkadaşlarımızın direnişi hala devam ediyor.

Direnişi kırmak isteyen düşman göğüs göğüse savaşmak yerine kimyasal silaha başvuruyor. Korkudan bir kurşun dahi sıkamıyorlar. Operasyona katılanların çoğu farklı yerlerden getirilen çeteler, ama ne çeteler, ne de Türk askerleri bizim karşımızda savaşabiliyor. Bu yüzden de kimyasal silah kullanıyorlar. Bizler düşmana karşı fedai bir ruhla sonuna kadar direneceğiz. Düşman ne yaparsa yapsın saldırılarını boşa çıkaracağız. Arkadaşlarımızın verdiği direniş sayesinde düşman teknik üstünlüğünü de kullanamıyor. Türk askerinin nasıl kaçtığına defalarca şahit olduk."

TEK KURŞUNUMUZ DAHİ KALSA DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Bizler topraklarımız için, ülkemiz için, tarihimiz için, halkımız savaşıyoruz" diyen YJA Star gerillası Roza Nujîn, düşmanın teknik üstünlüğünden asla korkmadıklarını belirterek, "Mamreşo'da, Avaşin'de verilen direniş bizim için çok önemli. Bizler de bu direnişte şehit düşen arkadaşların izindeyiz. Düşman şunu çok iyi bilsin; Kürdistan topraklarında tek bir taş parçası bile kalsa orada savaşmaya devam edeceğiz. Tek kurşunumuz, tek bombamız dahi kalsa yine de direneceğiz. Düşman tekniğine karşı bizler de taktiklerimizi daha fazla geliştiriyoruz.

Direnişte yaşanan her şehadet ile bir tarih yazılıyor. Heval Serhat, heval Zafer, heval Ruken, heval Sarya için büyük bir cevap olacağız. Son kurşunumuza kadar direneceğiz ve şehit arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Başur kadınlar düşmanın işgaline karşı ayaklanmalıdır. Düşmanın Başur topraklarında yaptığı zulüm cevapsız kalmamalıdır. Eğer Kürt halkı, özellikle Başur halkı ayaklanırsa, düşmana Kürdistan topraklarını işgal etme hakkınız yok demelidir. Rojhilatlı, Soran bir kadın olarak Başur gençlerine çağrıda bulunuyorum, düşmanın bu saldırılarına karşı başkaldırın" diye konuştu.

KÜRT HALKINI KORKUTMAYI AMAÇLIYORLAR

HPG savaşçısı Devran Urfa da, Türk devletinin PKK'yi bitirdiğine dair sürekli kara propaganda yaptığına dikkat çekerek, "Bu kara propaganda ile Kürt halkını korkutmayı amaçlıyorlar. Gerilla asla yok olmayacaktır. Düşmana karşı direnmeye devam edeceğiz çünkü bizler Serok Apo'nun militanlarıyız. Herkes şunu çok iyi bilsin şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız. Çok büyük bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz çünkü büyük bir savaşın içindeyiz. Düşman Kürdistan'da olduğu sürece bu dağlarda keleşlerin sesi asla kesilmeyecek. Bazên Zagrosê Hamlesi ile düşmanı yenilgiye uğratacağız" dedi.

TÜRK DEVLETİ HER TÜRLÜ KİRLİ YÖNTEMİ KULLANMASINA RAĞMEN BAŞARILI OLAMIYOR

Zap, Avaşin ve Metina'da işgal saldırılarına karşı tarihi bir direnişin yaşandığını vurgulayan YJA Star gerillası Avaşin Delila ise şu ifadeleri kullandı: "Türk devletinin amacı Kürdistan'ı tamamen işgal etmek, Kürt halkı ve PKK'yi yok etmektir. Fakat gerillanın direnişi karşısında çaresiz kalıyor. Bu çaresizlikle her türlü kirli yönteme başvuruyor. Kimyasal silah kullanıyor, savaş ahlakını hiçe sayıyor. Bütün bunlara rağmen gerilla, direnişinden asla taviz vermiyor. Zap'ta, Cilo'da tarihi bir direniş başladı yine. Arkadaşlarımız 4 gündür o bölgede işgale karşı tarihi bir direniş sergiliyor.

Türk askeri kullandığı tüm kirli yöntemlere rağmen arkadaşların direnişi karşısında başarılı olamıyor. Türk devletinin Kürdistan topraklarına işgal etmesine karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Kürdistan'da attıkları her adım onlara mezar olacak. Bu topraklarda kanı dökülen her şehidin intikamını mutlaka alacağız. Halkımızı ve topraklarımızı asla bırakmayacağız, bunun için de sonuna kadar direneceğiz."