Hama ve Humus’taki çeteler de tahliye ediliyor

Suriye ordusuyla Humus ve Hama şehirleri arasını ellerinde tutan gruplar arasında çetelerin tahliyesi konusunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan haberde, Humus’un kuzeyi ile Hama’nın güneyindeki alanları ellerinde tutan terörist gruplarla anlaşmaya varıldığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde, bölgeyi ellerinde tutan silahlı gruplara mensup teröristler ile ailelerinin tahliyesinin öngörüldüğü kaydedildi. Buna göre, silahlı gruplar ellerindeki ağır ve orta ağırlıktaki silahlar ile cephanelerini ordu birliklerine teslim edecekler.

Bu grupların anlaşma imzalandıktan iki gün içerisinde silahlarını bırakmaları ve üçüncü günde Cerablus ile İdlib çevresine geçmeleri planlanıyor.

SANA haberine göre, bölgeyi terk edecek olan gruplar kazdıkları tüneller ve döşedikleri mayınlar ile cephane ve patlayıcılara dair ellerinde bulunan tüm haritaları teslim etmeyi de taahhüt ettiler.

Öte yandan Filistinli mültecilerin kaldığı Şam’ın güneyindeki Yarmuk kampından dün 5 otobüs dolusu silahlı çetenin daha tahliye edildiği duyuruldu.