Heftanin ve Xakurkê’de 11 işgalci Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin ve Xakurkê’de gerçekleştiriği eylemlerde tespit edilen 11 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin ve Xakurkê’de gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 13 Aralık günü saat 14.20'de Büyük Konferans Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 8 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

14 Aralık günü saat 14.30'da güçlerimiz, Şehit Axin Tepesi'ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının isabet aldığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 15.45'te güçlerimiz, Şehit Derweş Tepesi'nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevziisinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu, eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”