Hesekêli gençler zindan direnişlerini sahiplendi

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenledi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemi başlatan Türkiye cezaevlerindeki tutsaklara destek amacıyla “Zindanların ruhu ile mutlaka kazanacağız” eylem çadırı açtı.

Til Hecer Mahallesindeki Asur Kilisesi dört yolunda kurulan çadıra şehitlerin fotoğrafı, QSD ve YPG bayrakları asıldı. Birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği eylemin 7 gün süreceği kaydedildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde kısa bir konuşma yapan Hesekê Genç Kadınlar Birliği Yöneticisi Avrîn Navdar, eylemin amacının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve Türkiye cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine destek vermek olduğunu ifade etti.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına da tepki gösteren Avrîn, eylemlerinin devam edeceklerini dile getirdi.