HPG: İşgal operasyonu boşa çıkarıldı, 6 asker öldü

İşgalci Türk ordusunun Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı sınır bölgelerinde düzenlediği kapsamlı bir operasyon sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. HPG, altı gün süren operasyonda biri rütbeli en az 6 askerin öldüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun 12 Mayıs günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar bölgesindeki Zêrane, Mêzê, Bazê, Aslan Köyü, Matê Köyü, Mıhemed Emin Köyü ve Talanê alanlarına yönelik kapsamlı bir operasyon başlattığını belirtti.

HPG-BİM, “Yoğun teknik destek ve kontraların öncülüğünde gerçekleştirilen bu operasyon süreci boyunca, güçlerimiz ile düşman arasında bir dizi çatışma yaşanmış ve bir çok eylem ile güçlerimiz bu operasyon güçlerine ağır darbeler vurmuştur” dedi.

BİRİ RÜTBELİ EN AZ 6 ASKER ÖLDÜ

Açıklamada çatışmalar ve sonuçlarına ilişkin şu detaylar yer aldı:

“13 Mayıs günü öğlen saatlerinde Aslan Köyü’nde güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalar ardından operasyon birlikleri alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün saat 17.00 ile 19.00 arasında taarruz helikopterleri Aslan Köyü alanını bombalarken, 14 Mayıs günü saat 13.00 ile 15.00 arasında savaş uçakları Aslan Köyü ve çevresini bombalamıştır. 2 gün boyunca devam eden çatışmalarda tespit edilebilen, 1’i rütbeli olmak üzere 3 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

Aynı gün Talanê, Qela Perixanê ve Zêrane alanlarında bulunan düşman birliklerine yönelik olarak güçlerimizce toplam 5 ayrı sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 3 düşman askerinin öldürüldüğü tespit edilirken, ölü ve yaralı düşman gücünün sayısının daha fazla olduğu değerlendirilmektedir.”

4 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM, çatışmalarda dört gerillanın da hayatını kaybettiğini belirterek, kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti: “Tüm teknik desteğine ve yönelimlerine rağmen, güçlerimiz karşısında istediği başarıyı elde edemeyen işgalci TC ordusu 17 Mayıs günü alandan geri çekilirken, operasyon boyunca işgalci güçlere karşı kahramanca savaşan Çekdar Avaşin, Çiyager Eriş, Devrim Fırat ve Eriş Andok yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın ayrıntılı sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

TÜRK DEVLETİ KAYIPLARINI GİZLİYOR

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusu, özel savaş basını aracılığıyla, yaşadığı bu hezimeti bir zafer gibi sunmaya çalışmaktadır. 6 gün boyunca süren operasyon sürecinde güçlerimiz karşısında etkinlik gösteremeyen düşman, yaşadığı ağır kayıpları gizleyerek kamuoyunu yanıltmayı istemektedir. Halkımızı, düşmanın bu türden kirli propagandalarına itibar etmemeye çağırıyoruz” diye ekledi.

AĞRI’DA SABOTAJ EYLEMİ

Açıklamada, gerilla güçlerinin Ağrı’da da askeri bir araca sabotaj eylemi düzenlediği belirtildi: “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Mayıs günü saat 07.00’da, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkaniyê ile Şılê karakolları arasındaki yol güzergahı üzerinde işgalci TC ordusuna ait Amarog tipi bir araca yönelik olarak bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman aracının darbelendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerlerini zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, hava saldırılarına ilişkin de bilgi verdi. “23 Mayıs günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir” diyen HPG-BİM, şu detayları paylaştı:

“- Savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Ermuş alanını saat 06.00’da, Eli Direj alanını saat 10.00’da bombalamıştır.

- Saat 12.30 sularında ise Kandil bölgesine bağlı Kalatuka ve Karox alanları ile Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır.

Yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.”