HPG: Öncü Komutan Gulan yoldaşı saygıyla anıyoruz

YJA Star Komutanı Rukiye Çekiç (Gulan Gabar)’in 2017’de şehit düştüğünü açıklayan HPG, "Yaşamdaki mütevaziliği, alçak gönüllüğü, emekçiliği, fedakarlığı, tanrıça esiniyle dolu samimi yüreği ve kadın kalbi ile tüm yoldaşların gönlünde yer edinmiştir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Rukiye Çekiç (Gulan Gabar)’in 2017’de bir hava saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:
Gulan Gabar yoldaşımız 26 Aralık 2017 günü Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirilen hava saldırısında şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Gulan Gabar
Adı Soyadı: Rukiye Çekiç
Doğum Yeri: Hakkari
Anne – Baba Adı: Sultan-Kuvat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Aralık 2017 / Medya Savunma Alanları

 

ZAGROSLARIN DAĞLI ÇOCUĞU GULAN

Gulan yoldaşımız Zagrosların eteğinde, serhildanların kenti olarak bilinen Gever ilçesinde yurtsever bir ailede ve çevrede dünyaya gelmiştir. Binlerce yıllık kadim Kürt halk geleneğinin, yurtseverlik kültürünün ve Apocu Hareketin mücadele atmosferinin yarattığı ortamda büyüyen Gulan yoldaşımız derin bir halk ve ülke sevgisini daha çocuk yaşlarında bilincinde ve yüreğinde yeşertmiştir. Soykırımcı Türk devletinin tüm Kürdistan’a ve bölge halkına uyguladığı zulme, asimilasyon politikalarına ve köy yakmalara bizzat tanıklık eden Gulan yoldaşımız hem düşman gerçeği ile erkenden tanıştı, hem de büyük bir kin ve öfke ile büyüdü. Soykırımcı düşmana karşı duyduğu kin ve öfkeyi yüreğindeki ülke aşkı ile birleşince girdiği arayış sonucunda genç yaşında gerilla saflarına katıldı.

Zagrosların dağlı çocuğu olan Gulan yoldaşımız gerilla yaşamında fazla zorluk çekmeden erkenden uyum sağladı. Zagrosların beşiklik ettiği ana-kadının kutsal tanrıça toplumunun izinde yürüyerek tanrı ve tanrıçaların kutsal tahtı olan Kürdistan dağlarının zirveleriyle buluştu. Toplumlara dayatılan geleneksel, geri ve köle kadınlığa büyük bir öfke duyarak isyan eden Gulan yoldaş her daim özgür bir Kürt kadını olarak kendisini Apocu felsefe ile yeniden yaratmanın, özgür kadın çizgisinde derinleşmenin ve öncü bir özgür Kürt kadını olmanın arayış ve çabası içerisinde oldu.

APOCU BİR MİLİTAN, YETKİN BİR KOMUTAN

Bu temelde aşkla, heyecenla ve coşkuyla büyük emeklerle mücadeleye katılan Gulan yoldaş Garê’den Zap’a, Zap’tan Erzurum’a, Erzurum’dan Cilo ve Avaşin’e, YJA Star komutanlığından YPS pratiğine kadar birçok alan ve çalışmada önemli roller oynamıştır. Hakikat aşkı ve arayışı, özgürlük tutkusu ve heyecanı hiçbir zaman azalmamış, devrim mücadelesinin sorumluluklarını üstlenen Apocu bir militan ve yetkin bir YJA Star komutanı olmayı başarmıştır. Her daim başarıya kilitlenmiş, amaçta netleşmiş ve fedai ruhla düşmanın üzerine giden cesur bir duruş sergilemiştir. Bu duruşuyla yıllarca hem savaşmış, hem de yoldaşlarını savaştıran ve onları koruyan yetkin bir komutan olmuştur. Yaşamdaki mütevaziliği, alçak gönüllüğü, emekçiliği, fedakarlığı, tanrıça esiniyle dolu samimi yüreği ve kadın kalbi ile tüm yoldaşların gönlünde yer edinmiştir. Tüm yoldaşların sevgisini kazanan ve aranılan örnek bir komutan olmuştur.

Yetkin komutanlığıyla Zap’tan Erzurum’a, Erzurum’dan Zagroslar’a kadar kadın ordulaşmasının büyümesi, güçlenmesi ve daha da yetkinleşmesi için sürekli mücadele eden Gulan yoldaşımız Beritan, Azime, Zilan, Zelal, Sara, Delal ve Berçemlerin iyi bir takipçisi olarak özgür Kürt kadınının mücadele bayrağını yükseltmiştir. Başta Gever yöresinin kadınları olmak üzere, tüm Kürt kadınları ve gençleri Berçem Gever’lerden Gulan Gabar’lara yetkin temsilini bulan özgür Kürt kadın komutanlaşmasını, şehadetle taçlanan onurlu yürüyüşlerini kendilerine örnek alacak, mücadele gerekçesi yapacaklardır. Kürt kadının binlerce yıllık kadim tanrıça kültürü, soylu direniş geleneği, teslim alınamaz özgürlükçü ruhu Zagrosların zirvelerinden Kürdistan’ın tüm dağ, köy ve şehirlerine kadar her yerde PKK ve PAJK öncülüğünde devrimci halk savaşıyla mücadele edecek ve kesinlikle zafere ulaşacaktır.

Bu temelde başta Gulan yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine, şehit ailelerine, Gever halkımıza ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Yoldaşları olarak Gulan yoldaş ile olan andımızı yineliyor, mücadelemizi büyütme sözü veriyoruz.”