HPG: Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz

Şehit düşen Çetin Siverek ve Agit Serhat’a ilişkin açıklama yapan HPG:  “Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılığın gereği olarak verdiğimiz Kürdistan özgürlük davamızı zaferle taçlandırma sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG Askeri Konseyi olan Dersim Saha Komutanı Çetin Siverek’e ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Partimiz PKK’nin Merkez Komite Üyesi ve HPG Askeri Konseyi olan Dersim Saha Komutanı Çetin Siverek yoldaşımızın cenazesinin defnedildiği ve taziyesinin yapıldığı bilgisi basına yansımıştır. Başta Çetin arkadaşımızın ailesine, yakın çevresine ve tüm Siverek halkına başsağlığı diliyoruz. Yurtsever bir ailenin ferdi olarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesine katılan Çetin arkadaş bu kutlu yürüyüşünde birçok yoldaşı gibi yakın akrabalarını ve en son 2017 yılında da onun izinden yürüyen ve kendisi gibi Kürdistan Özgürlük Gerillası olan oğlu Şahan Roni arkadaşı şehit vermiştir. Kürdistan dağlarındaki 25 yıllık mücadelesi boyunca zorluklara göğüs geren, birçok alanda öncü düzeyde rol alan değerli yiğit komutanımız Çetin yoldaş devrimci yaşamında kahramanlık destanları yaratan bir arkadaşımızdır. Mücadelemizin yiğit kahramanı Çetin yoldaşı taziyesi vesilesiyle bir kez daha saygıyla anıyor, ailesine ve tüm Siverek halkına başsağlığı diliyoruz.

KARABAKAN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Birkaç gün önce şehadetini ilan ettiğimiz değerli şehidimiz Agit Serhat arkadaşın taziyesinin olduğu bir zamanda Agit yoldaşın amcası olan, Kürdistan demokratik siyasetinin bir emekçisi ve değerli yurtseveri olan M. Sait Karabakan geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirmiştir. Hem Agit Serhat yoldaşımızın hem de M. Sait Karabakan’ın taziyelerini birlikte karşılayan Karabakan ailesine ve tüm Karayazı halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılığın gereği olarak verdiğimiz Kürdistan özgürlük davamızı zaferle taçlandırma sözünü yineliyoruz.”