HPG Botan Saha Komutanlığı’ndan ‘Osyan köyü’ uyarısı

HPG Botan Saha Komutanlığı, Türk devletinin özellikle Osyan köyünde geliştirmek istediği “ihanetçilik” ve “işbirlikçilik” konusunda Botan halkını duyarlı olmaya ve karşı durmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Botan Saha Komutanlığı, işgalci Türk devletinin özellike son zamanlarda koruculuk ve kontralığı öne çıkardığına dikkat çekerek, halka duyarlılık çağrısında bulundu. Komutanlık, bu politikaların özellikle Osyan köyündeki bazı kişiler üzerinden yütürülmek istendiğini kaydetti.

HPG Botan Saha Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti bu süreçte, Kürt halkına yönelik çok boyutlubir imha ve soykırım politikası yürütüyor. Hedefteki sadece Kürt halkı değil. Kürdistan’ın tarihi ve doğası da hedefleniyor. En tarihi ve kutsal yerlerden biri olan Botan’da kendi askeri barınakları ve yollarını yapıyorlar. Yürütülen bu çalışmalar, bölgenin tarihi açısından sınırsız bir imhadır. Burası sadece Kürt halkı için değil, bölge halkları için de önemli bir yere sahip.

Öte yandan işgalci Türk devleti tarafından Kürdistan’ın doğasının hedeflenmesi ve arazilerin yakılması, Kürtlerin tüm değerlerine karşı olan düşmanlığını gözler önüne seriyor. Bir çok yerde yangınlar çıkarılıyor ve ağaç kesimleri gerçekleşiyor. Kuşkusuz bu uygulamalar bilinçli bir şekilde yapılıyor. İşgalci Türk devleti, Botan bölgesinin doğası ve güzelliğini de kendi karar tarihine benzetmek, bu topraklardaki ürünleri kurutmak istiyor. Bu faaliyetler için de bölgedeki bazı kişileri kullanıyor ve onların eliyle doğayı yok ediyorlar. Halkımız bu oyuna gelmemeli ve bu politikalara alet olmamalı. Düşmanla işbirliği yapan bu kişilere karşı halkımız tutum sahibi olmalı.

İşgalci Türk devletinin özellike son zamanlarda koruculuk ve kontralığı öne çıkardığını yakından takip ediyoruz. Bilindiği gibi, Türk devleti bu politikalarla Kürt halkı arasında ayrışmalara yol açmaya ve ihanet çizgisini öne çıkarmaya çalışıyor. Bu politikalar özellikle Osyan köyündeki bazı kişiler üzerinden yütürülmek isteniyor. Kendilerini satan bazı kişilerin, arkadaşlarımıza pusu kurduğu, Kürdistan özgürlük gerillalarının yerlerini tespit etmeye ve darbe vurmaya çalıştığına dair bilgiler alıyoruz. Halkımızın Osyan köyünde düşmanla işbirliği yapan bu kişilerin ihanetçiliğini kabul etmemesi ve bunlara karşı tutum geliştirmesi gerekiyor. Bilindiği üzere bu köyde Resuller, Zinarlar ve Birhatlar gibi kahramanlar Kürt halkı ve ülkesini korumak için, biri Herekol’de, biri Cudi’de ve biri Gabar’da Türk devletine karşı kahramanca savaştılar ve şehadete ulaştılar. En doğru tutum, Osyan köyü halkı ve gençlerinin bu kahramanların direnişiyle başı dik olmaları ve onların anılarını takip etmeleridir. Bu arkadaşlar başta ihanetçilik ve düşmanla işbirliğine, Türk devletinin zulmüne karşı özgür dağlara yöneldiler ve onurlu bir duruş sahibi oldular. Osyan köyündeki halkımıza çağrımız, bu kutsal değerlere sahip çıkmaları ve düşmanla işbirliği içerisinde olanlara karşı tutum geliştirmeleridir.

İyi biliyoruz ki Botan halkımız direnişçi bir geçmişe sahiptir. Tüm işgalciler ve baskılarına karşı, her zaman işgalci düşmana karşı onurlu bir duruş sergilemişlerdir. İnanıyoruz ki, şimdi de katliamcı düşmanın çabalarına karşı, halkımızın kutsallıkları, doğası ve tüm değerleri için onurlu bir duruş sergileyecekler ve değerlerine sahip çıkacaklardır.

Biz Botan gerillalaları olarak, bu ihanetçiliğe ve soykırımcı düşmana karşı bedeli ne olursa olsun duracağız ve düşmanın amaçlarına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Nasılki bugüne kadar kahraman şehitlerimiz ve halkımıza verdiğimiz sözlere bağlı kaldıysak, bundan sonra her dönemde daha fazla onlara layık olacağız.”