HPG: Derin ve Mazlum yoldaşları saygıyla anıyoruz

Şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, “şehitlerimizin bizlere devrettiği tüm görev ve sorumluluklarımızı başarıyla yerine getireceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci Türk devletinin halkımızı soykırımdan geçirmek için 2015 yılında uygulamaya koyduğu “Çöktürme Planı’’ çerçevesinde yıl içinde düşmanın hem sivil halkımıza hem de gerilla güçlerimize yönelik kapsamlı saldırıları olmuştur. Gelişen bu saldırılara karşı halkımız, bulunduğu her alanda iradesine sahip çıkarak direnmiş, gerilla güçlerimizde işgalcilere tarihin en ağır darbelerini vurmuştur. Gelişen bu tarihi direnişe öncülük eden yoldaşlarımızdan Derin ve Mazlum yoldaşlarımız yaşanan yoğun savaş pratiği içerisinde görevlerinin başındayken şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Derin Newal Zerdeşt
Adı Soyadı: Yadigar Demir
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Hidayet – Arif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2015 / Colemêrg

 

Kod Adı: Mazlum Serhat
Adı Soyadı: Mazlum Doğan Kızıl
Doğum Yeri: Qers
Anne – Baba Adı: Aysel – Nesim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Ekim 2015 / Wan

 

DERİN NEWAL ZERDEŞT

Derin yoldaşımız 1989 yılında Kürdistan’ın direniş kenti olan Amed’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistan tarihinde birçok direnişe sahiplik yapan ve yurtseverliğiyle tanınan Amed, nasıl ki tarihte destanlar yazmışsa, Sur Direnişi’yle yeni bir destan yazarak bu direniş kültürünü sürdürmüştür. Amed’in direniş kültürüyle büyüyüp ve kişiliğini bu kültürden alan Derin yoldaşımız, işgalci TC devletinin Kürt halkı üzerinde yürüttüğü soykırım politikalarına çok yakından şahitlik etmiştir. Özellikle Amed’te daha çocuk yaşta birçok faili meçhul cinayete tanıklık etmiştir. Kürdistan ve Kürt halkı üzerinde yürütülen bu katliamları kabul etmeyip, arayış içine girmiştir. Üniversite yıllarında sistem okullarının Kürt çocukları için asimilasyondan başka bir anlama gelmediğinin farkına varmıştır. Bunun üzerine daha çok arayış içine giren Derin yoldaşımız, bu arayışları sonucunda en onurlu yolun PKK’ye katılımın olduğunu ve özgür bir yaşamın da PKK içinde olacağının kararına varmıştır. Bu temel üzerine yönünü Kürdistan dağlarına çevirmiştir.

Kürdistan dağlarına çok kısa bir sürede adapte olan Derin yoldaşımız; Kandil, Komalên Ciwan, Saziya Ziman ve Garê gibi birçok alanda pratik yürütmüş, kısa bir süre içinde yetkin bir kadın militan olmayı başarmıştır. Özgür kadın çizgisinde yürüyen Derin yoldaşımız örgütün verdiği her görevi başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve bunu yürüttüğü pratikle ortaya koymuştur. En zorlu koşullarda bile hiçbir zaman morali düşmemiş ve sürekli yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Önderliğine, ülkesine ve halkına bağlılığını kendinde yarattığı Apocu duruşla ortaya koyan Derin yoldaşımız örgüt içerisinde sürekli kendini eğitmiş, edindiği tecrübeleri yaşamın her anında partiye, yoldaşlarına ve halkına mal etmiştir. Düşmanın soykırım saldırılarına karşı Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın başlattığı birçok devrimci hamleye katılan Derin yoldaşımız, üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Bu hamle süreçlerinde fedakarlığı ve yoldaşlıktaki içtenliğiyle tüm yoldaşlarının saygısını kazanmasını bilmiştir.

MAZLUM SERHAT

Kars’ın Kağızman ilçesinde yurtsever bir ailede doğan Mazlum yoldaşımız, 90’lı yıllarda Kürdistan’ın birçok yerinde olduğu gibi işgalci faşist devletin yurtsever halkımıza uyguladığı yoğun ekonomik ve sosyal baskılardan dolayı Türkiye metropollerine göç etmek zorunda kalmıştır. Türkiye metropollerinde sömürgeci faşist devletin, Kürt halkına karşı uyguladığı soykırım imha ve asimilasyon politikalarını yakından görüp şahit olan Mazlum yoldaşımız, ailesinden gelen yurtsever bilinci daha çok okuyarak geliştirmiş ve mücadele arayışına girmiştir. Mazlum yoldaşımız, Türk devletinin zorunlu askerlik dayatmalarına karşı, ilk olarak askerlik yapmaya başlamış fakat askerlik yaptığı yerde düşmanın Kürt düşmanlığına tüm çıplaklığıyla tanıklık etmiş ve 2014 yılında askerlikten firar ederek gerilla saflarına katılmıştır.

Katıldığı ilk günden itibaren adaptasyon sorununu hızla aşan Mazlum yoldaşımız, bilinçli katılımı ve fedakarlığı ile arkadaşlarının saygı ve sevgisini kazanmayı bilmiştir. Kendinde ideolojik ve askeri anlamda gelişmeyi çabuk sağlayan Mazlum yoldaşımız, aldığı eğitimlerle birlikte uzmanlaşmayı amaç edinmiş ve profesyonel bir gerilla olmanın büyük mücadelecisi olmuştur. Gördüğü eğitimlerde Apocu felsefeyi anlama ve uygulama odaklı yoğunlaşmalarını geliştirmiş, yoğunlaşmalarını arkadaşlarıyla da paylaşarak gelişmeyi ve geliştirmeyi esas almıştır. Aldığı görevleri başarıyla yerine getiren Mazlum yoldaşımız, 2015’te yönünü Bakur’a çevirmiş, burada da birçok başarılı pratikte yoldaşlarıyla birlikte rol oynayarak sürece cevap olmanın çabası içinde olmuştur. Mütevazi kişiliği ve devrim çalışmalarına hesapsız katılımı ile örnek bir Apocu militan olmayı başaran Mazlum yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşayacaktır.

Faşizme karşı yürütülen devrimci hamlelerde yerlerini alarak tarihsel görevlerini büyük bir özveri ile başarılı bir şekilde yerine getiren Diren ve Mazlum yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettiği tüm görev ve sorumluluklarımızı başarıyla yerine getireceğimizin sözünü yineliyoruz.”