HPG gerillalarından Botaş Petrol Boru Hattı’na sabotaj eylemi

HPG BİM, HPG gerillalarının 28 Ekim günü Mardin’in Bagok bölgesinden geçen Botaş Petrol Boru Hattı’na yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun Hakkari’nin Çukurca ilçesinde başlattığı operasyonun da sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Güçlerimiz 28 Ekim günü saat 13:00’da Mêrdîn’in Bagok bölgesinden geçen Botaş Petrol Boru Hattı’na yönelik başarılı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda söz konusu yerdeki boru hattı tamamen imha edilmiştir.

OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

İşgalci Türk devletinin 14 Ekim günü Colemêrg’in Çelê ilçesine bağlı Gizê, Zaîte, Tuxubê, Gûzereşê, Sirta Helwesîs ve Sirta Pîrê köyleri ile Şehid Egid Tepesi’nde başlattığı operasyon 24 Ekim tarihinde sonuçsuz bir biçimde tamamen geri çekilmiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

- 24 Ekim günü saat 18:00’da Garê bölgesinin Bergarê alanında bulunan Yekmalê köyü uçaklarla bombalanmıştır.

- 24 Ekim günü saat 18:30’da Xakurkê bölgesinin Kolit alanında sivil halkımız günlük işlerini yürütürken işgalci Türk devletine ait uçaklar alanda bombardıman gerçekleştirmiştir. Daha sonra aynı alan obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda sivil halkımızda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, araçları imha olup maddi zarara uğramışlardır.

- 25 Ekim günü saat 04:30’da Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Çemrobotkî köyü uçaklarla bombalanmıştır.

- 26 Ekim günü saat 12:50’de Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı uçaklarla bombalanmıştır.

- 26 Ekim günü saat 13:00’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı uçaklarla bombalanmıştır.

- 27 Ekim günü saat 05:30’da Garê bölgesinin Siyanê alanında bulunan Kani Ohran köyünün etrafı uçaklarla bombalanmıştır.

- 28 Ekim günü saat 16:30’da Garê bölgesinin Meyrokê alanına bağlı Kaniya Kontra’daki Stêvra Jêr mıntıkası uçaklarla bombalanmıştır.

- 28 Ekim günü saat 18:40’ta Zap bölgesine bağlı Çemço alanı, aynı gün yine Zap bölgesine bağlı Sida alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”