HPG gerillası Murat Gündüz de 5 Temmuz’daki saldırıda şehit düştü

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 5 Temmuz günü Türk ordusunun Kandil’e yönelik düzenlediği hava saldırısında HPG gerillası Şehit Devran’ın (Murat Gündüz) KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb ile şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Faşist, işgalci soykırımcılığa karşı serhat dağlarında 4 yıl boyunca amansız ve nefes nefese bir mücadele sahibi olmuştur. Serhat gerillasının en çetin ve en zorlu koşullarında düşmana her gün darbe vurmayı bilmiştir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle: “Şehit Devran (Murat Gündüz) yoldaş 2014 yılında Erzurum’un Karayazı ilçesinden çocukluk hayali olan gerilla saflarına katılır.

Evladı olduğu serhat zozanlarına, aşkının peşinden bu sefer bir özgürlük gerillası olarak çıkar. Özgürlük gerillası olmaya karar verdiği zaman halkımızın ve ülkemizin büyük bir karanlık saldırı ile karşı karşıya olduğu tarih ve anlardır. DAİŞ karanlığına karşı genç yüreklerin bilendiği, bilincin kılıç keskinliğine ulaştığı zamanlardır. Devran yoldaş da birçok genç akranı gibi bu karanlığa karşı silah kuşanmayı tarihi ve ahlaki bir görev bir görev olarak görmüştür.

Faşist, işgalci soykırımcılığa karşı serhat dağlarında 4 yıl boyunca amansız ve nefes nefese bir mücadele sahibi olmuştur. Serhat gerillasının en çetin ve en zorlu koşullarında düşmana her gün darbe vurmayı bilmiştir.

Devran yoldaş da aşinası olduğu dağlarda, yayla ve vadilerden düşmanın üzerine balyoz gibi inen büyük bir eylemde ayağından yaralanmış, uzunca bir süre tedavi görmüş, tedavisinin bittiği an yüreğinde yeni görev sorumluluklarına koşmayı fedakar bağlı kişiliğinin ışığında vakit kaybetmeden yeni bir atılıma dönüştürmüştür.

Bu duygu ve kararlılıkla, ülkenin her yerinde olmayı partinin ve yoldaşların kendisine verdiği her görevi yerine getirmeyi fedai bilinci ile omuzlamıştır.

Böyle bir görev başında iken 05.07.2019 tarihinde işgalci soykırımcı düşmanın ve işbirlikçilerinin alçakça bir saldırısı sonucunda iki yoldaşı ile Şehit Sahin Dicle ve. Şehit Helmet (Diyar Xerîb) arkadaşlarıyla yıldızlaşarak şehitler kervanın katılmıştır.

Yoldaşları olarak intikamlarını almak ve özlemlerini gerçekleştirmek görevimizdir.

Şehit yoldaşların sözleri sözlerimizdir.”

Şehit Devran’ın kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Devran Canfeda

Adı ve Soyadı: Murat Gündüz

Anne adı: Sakine

Baba adı: Medeni

Doğum tarihi ve yeri: Erzurum Karayazı (Kosa köyü)

Katılım tarihi ve yeri: 2014 Kağızman

Şahadet tarihi: 05.07.2019