HPG, Mardin ve Van’da şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 12 Haziran günü Nusaybin’de Ciger Zilan kod isimli Omid Edvay ile Leyla Xwinrej kod adlı Mukaddes Çınar’ın, Van’ın Çatak ilçesinde Bedran Med kod isimli Mehmet Ali Başak ile Mazlum Malazgirt kod adlı Ramazan Tuna’nın şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Mardin’in Nusaybin ve Van’ın Çatak ilçesinde şehit düşen gerillaların kimliğini açıkladı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “24 Haziran tarihli açıklamamızda, 12 Haziran günü işgalci TC ordusunun Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Omerya alanında bir operasyon başlattığını ve bu operasyonda gerçekleştirilen bombardımanlarda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Ciger ve Leyla yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ciger Zilan
Adı Soyadı: Omid Edvay
Doğum Yeri: Hewreman
Anne - Baba Adı: Safiye – Ata
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Mardin

 

Kod Adı: Leyla Xwinrej
Adı Soyadı: Mukaddes Çınar
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Saliha – İzzettin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Mardin

 

1992’de Hewreman’da dünyaya gelen Ciger yoldaş Rojhılat Kürdistanı’nın yüce güzelliğinde büyür. Çocuk yaşta emekle tanışan Ciger yoldaş emeğin ne olduğunu bilip emeği değerli kılar. Rojhılat Kürdistanlı olmak onda her zaman diğer parçalara karşı bir özlem yaratmış ve 2011 yılında hayallerinin diyarı dağlara gelir. Kürdistan’ın diğer parçalarındaki yoldaşlarla tanıştıkça Kürdistan’ın zenginliğini ve güzelliğini fark etmiş ve bu onu daha da çok mücadeleye bağlamıştır. Dağlarda kaldığı her an farklılıkları keşfetmiş ve keşfettiği her farklılıktan bir parça almıştır. Kendisiyle ve yaşamla sürekli bir mücadele içinde olan Ciger yoldaş savaşımlarıyla büyük değerler yaratmış ve mücadeleci ruhunu büyük bir bağlılığa dönüştürmüştür. Onun için hiçbir çalışmanın büyüklüğü küçüklüğü, önemliliği veyahut önemsizliği olmamış, yaptığı her şeyin devrime ve Önderliğe hizmet olduğunun bilinciyle katılmıştır. Onun için değerli olan şey yaşama verdiği emek ve kattığı anlamdır. Ciger yoldaş savaşçı kişiliğinin yanında edebi kişiliğiyle de tanınmış Önderliğe, şehitlere ve yoldaşlarına karşı beslediği yoğun duyguları kelimelerle harmanlayıp yazdığı şiirlerle de yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Partiye katıldığı andan şehit düştüğü zamana kadar fedaice mücadeleye katılmış ve kahraman şehitlerimizin ardılı olmanın ne demek olduğunun somut tanımı olmuştur.

Leyla yoldaşımız 1992 yılında Mardin’de dünyaya gelmiştir. Annesi Kürt babası ise Arap’tır. Ne kadar Arap kültürünün baskın olduğu bir çevrede büyümüş olsa da iki köklü halkın kızı olarak doğmak onun kişiliğinin güzelliğine yansımış, o saflığını her zaman korumuştur. Doğumundan belli bir süre sonra ailesi ekonomik nedenlerden dolayı İzmir’e göç etmiştir. İzmir’de bilmediği topraklarda anlamadığı dilin sesiyle okulunu okumuş ve Türkçeyi öğrenmiştir. Arap ve Kürt olarak farklı bir dili yani Türkçeyi öğrenerek kendi dilini unutturmaya çalışan bir sisteme karşı yaşadığı çelişkiler ve onu en çok parti saflarına Önderlik ideolojisine yönelten şey olan toplumdaki kadına yaklaşım ve bununla ilgili yaşadığı kaos onu arayışlara sürüklemiştir. Bu arayış onu Önderlikle tanıştırmış ve 2010 yılında Önderlik ideolojisi ve felsefesiyle yürüme kararlılığıyla parti saflarına katılmıştır. Partiye katıldığı andan itibaren bir Kürt-Arap kadını olarak yaşadığı asimilasyonun intikamını almak için ve kadın olarak öze dönmenin çabasıyla her an kendini eğitmiş ve kısa sürede dağların güzelliği ile bütünleşmiştir. Leyla yoldaş cesaretli ve dürüst kişiliğiyle tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmış, inançlı ve inatçı kişiliği ile de yaşadığı her an öfkesini bilemiştir. Kadının özüne yürüyüş heyecanını kendinde yarattıkça, yarattıklarını güçlü yoldaşlığı ve gülüşleri ile yaşama yansıtmıştır. Doğru temelde Önderliğin militanı olabilmek için fedaice bu yaşama katılmış ve her anını Önderliğe uygulanan komployu boşa çıkarmak ve şehit yoldaşlarının intikamını almak için bu yaşama adamıştır.

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE ŞEHİT DÜŞEN GERİLLALAR: BEDRAN VE MAZLUM

2. 12 Temmuz tarihli açıklamamızda, 26 Haziran günü işgalci TC ordusunun Van’ın Çatak ilçesine bağlı Arkenis köyü alanında bir operasyon başlattığını ve operasyon süresince işgalciler ile güçlerimizin arasında yaşanan yoğun çatışmalar sonucunda 2 arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Bedran ve Mazlum yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bedran Med
Adı Soyadı: Mehmet Ali Başak
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Sultan – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Haziran 2019 / Van

 

Kod Adı: Mazlum Malazgirt
Adı Soyadı: Ramazan Tuna
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Vahide – Hudeyda
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Haziran 2019 / Van

Mazlum ve Bedran yoldaşlarımız, işgalci Türk Devleti tarafından Kürdistan’da uygulanan katliam, yıkım, baskı ve zulümlere karşı onurlarıyla özgürce yaşayabilmek ve savaşmak için farklı tarihlerde gerilla hareketine katılmışlardır. Kuzey sahasında gerillaya katılan Mazlum ve Bedran yoldaşlarımız verilen tüm görevlere militanca bir duruş sergileyerek büyük bir emeğin, fedakârlığın ve cesaretin sahibi olmuşlardır. Çatak’ta görevleri başındayken alanda operasyona çıkan işgalci Türk ordusuyla çıkan çatışmada yoldaşlarımız büyük bir direnişin ve kahramanlığın sahibi olmuşlardır. Saatlerce süren bu çatışmada düşman askerlerine ciddi kayıplar verdirerek, son mermilerine kadar savaşan arkadaşlarımız Kürdistan ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

Mardin ve Van’da şehadete ulaşan her 4 yoldaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”