HRE’den Efrîn ve Ezaz’da eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn ve Ezaz’da düzenledikleri bir dizi eylemde bir Türk askeri ve bir çetebaşının öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Ezaz’da dün gerçekleştirilen bir dizi eylemin detaylarını paylaştı. Bir Türk askeri ve bir çetebaşının öldürüldüğü, ayrıca bir askeri aracın darbelendiği belirtilen açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimiz tarafından Efrîn ve Ezaz bölgelerinde bir dizi etkili eylem düzenlenmiştir.

8 Haziran tarihinde Efrîn ve Mabata ilçesi yol güzergâhında sözde Askeri Polis sorumlusu olan Mehmet Camûs keskin nişancı timlerimiz tarafından düzenlenen eylemde öldürülmüştür.

8 Haziran tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kilcibrîn köyünde işgalci Türk askerlerine ve Lîwa 55 isimli çete grubuna ait üsse yönelik güçlerimiz tarafından ağır silahlarla eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 Türk askeri öldürülürken, Liwa 55 isimli grubun 3 üyesi de yaralanmıştır.

8 Haziran tarihinde Efrîn şehir merkezine bağlı Sena’î bölgesinde Muntasır Billah isimli terörist gruba yönelik güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 askeri araç darbelenirken, işgalcilerin ölü veya yaralı sayısı tespit edilememiştir.”