HRE Efrîn’de şehit düşen iki savaşçısının kimliğini açıkladı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) 20 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde hayatını kaybeden iki savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “1 aralık tarihinde Eynat Rojava yoldaş ve 20 Kasım tarihinde Roni Cindirês yoldaşımız Efrîn’i özgürleştirme direnişi kapsamında Efrîn’de şehit olmuşlardır” dedi.

Açıklamada her iki savaşçıya ilişkin şu iadeler kullanıldı: “Eynat Yoldaş, Efrîn’in Mabeta ilçesinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplar tarafından Efrîn’in işgali ardından geliştirmekte olduğumuz direnişten etkilenerek saflarımıza katılmıştır. Eynat yoldaş, işgalcilere karşı büyük bir kin ve hırsla sonuna kadar direnişi esas almıştır. Geliştirmekte olduğumuz kararlı direniş savaşında üzerine düşen görev ve sorumluluklarını büyük bir kararlılık ve tutkuyla yerine getirmiştir.

Roni yoldaşımız Efrîn’in Cindirês ilçesinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplar tarafından Efrîn bölgesinin edilmesinden büyük öfke yaşayan ve direnişten etkilenerek Roni yoldaş saflarımıza katılmıştır. Yaşamda fedakar ve cesur yönleriyle tanınan Roni yoldaş, büyük bir cesaretle direnişte yerini almıştır. Direnişte üzerine düşen görev ve sorumluluklarını büyük tutku ile yerine getirmiştir.”

“Şehid düşen her iki yoldaşımızın başta aileleri olmak üzere ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen HRE, iki savaşçının kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Eynat Rojava

Adı Soyadı: Ebdilmecid Hemo

Ana Adı: Nesrin

Baba Adı: Mustafa

Doğum Yeri: Efrin-Mabata

Şehadet Tarihi ve Yeri: Efrîn /1 Aralık 2019

***

Kod Adı: Roni Cindirês

Adı Soyadı: Cihat Mihemed

Ana Adı: Qalye

Baba Adı: Qadifli

Doğum Yeri: Efrîn-Cindirês

Şehadet Tarihi ve Yeri: Efrîn/20 Kasım 2019