HRE: Bab’da 4 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk işgali altındaki Efrîn ve Bab’da düzenledikleri eylemlerde 4 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik Efrîn kenti çevresinde ve Bab bölgesinde güçlerimiz tarafından etkili 2 eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Bu eylemlerin detayları şöyle ifade edildi:

“24 Ağustos tarihinde Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Dêrbelût köyünde bir grup Feyleq El-Şam teröristine yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen etkili eylem sonucunda Îbrahîm Ebû Nûr ile Xalid Ebû Ehmed isimli 2 terörist yaralanmıştır.

25 Ağustos tarihinde Bab bölgesine bağlı Hezwan köyü civarında işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara ait üs noktalarına yönelik birliklerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesefaden yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda 4 terörist öldürülürken, 2’si yaralanmış ve teröristlere ait mevziler imha edilmiştir.”

Açıklamada, “işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca 24-26 Ağustos tarihleri arasında yerlerinden edilmiş Efrîn halkının yaşadığı Şêrawa ilçesine bağlı Kimarê ve Soxenekê köylerine yönelik yoğun top saldırısı gerçekleştirildiği” belirtildi.

Saldırılarda halkın büyük maddi ziyana uğradığını belirten HRE, “Ayrıca bölge üzerinde insansız hava araçlarının yoğun hareketliliği gözlenmiştir” diye ekledi.