HRE: Mare’de 5 çete öldürüldü, 6 çete yaralandı

HRE, Mare’de Türk devleti çetelerine yönelik gerçekleştirilen intikam eylemlerinde 5 çetenin öldüğü, 6 çetenin de yaralandığını açıkladı.

Mare ve Şera’da Türk devleti çetelerine yönelik intikam eylemleri gerçekleştiren Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 5 çetenin öldürüldüğü ve 6 çetenin de yaralandığını belirtti.

HRE’nin yazılı açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimizce gerçekleştirilen intikam eylemleri kesintisiz devam etmektedir.

25 Kasım tarihin de Mare bölgesine bağlı Tuweys köyü çevresinde Lîwa Waqqas isimli gruba bağlı mevzi ve barınaklara yönelik güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 araç imha edilirken, söz konusu gruba bağlı 5 terörist öldürülmüş, 6 terörist yaralanmıştır. Aynı zamanda 4 AK-47 piyade tüfeği, 1 BKC, 1 termal ve 2 cihaz güçlerimizce el konulmuştur.

Aynı tarihte Şera ilçesine bağlı Malikiyê köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplarınca karadan saldırı girişiminde bulunmuştur ve güçlerimizin karşılık vermesiyle saldırı boşa çıkartılmıştır.

Bunun yanı sıra Şera ilçesine bağlı Merenaz köyü yoğun topçu atışlarıyla bombardımana tabi tutulmuştur.”