‘Irak ve Başûr hükümetleri tavrını ortaya koysun’

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıda Şengal Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali’yi (İsmail Özden) katletmesi Efrin Êzidî Birliği tarafından kınandı.

Birlik, Irak ve Başûrê Kürdistan hükümetlerinin bu saldırıya karşı tutumunu netleştirmesini istedi.

Til Sosin köyündeki Serdem Kampı’nda bir araya gelen yüzlerce Efrinli ve Êzidîler, işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Şengal’e yönelik saldırısını kınadı.

Basın açıklaması düzenleyen Efrinliler ve Êzidîler, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali’yi (İsmail Özden) katletmesini de kınadı.

Açıklama metni Êzidî Birliği Eş Başkanı Mustafa Ali ve Êzidî Kadın Birliği yöneticilerinden Ayşe Cafo tarafından Arapça ve Kürtçe olarak okundu.

Açıklamada Efrin Êzidî Birliği adına Erdoğan’ın, Şengal topraklarına dönük saldırısı kınandı.

YPG-YPJ’nin müdahalesi sonucu Êzidî halkının DAİŞ soykırımından kurtarıldığını ve Şengal’de DAİŞ’in bitirildiğinin belirtildiği açıklamada şunlar dile geldi: “Osmanlı sultanı Erdoğan uçaklarla Şengal topraklarını yaralamış ve Êzidîlerin kutsal mekanlarını yıkarak binlerce yıllık Kürt varlığını yok etmek istemiştir.”

Saldırılarda Zeki Şengalî’nin hedef alınmasının, Şengal’in direniş sembolünü hedef almak anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, “Şehit Zeki, ömrünü halkının, özellikle Êzidî toplumunun davası ve hizmetine adamıştır” denildi.

Efrin Êzidî Birliği açıklamasında Irak ve Başûrê Kürdistan hükümetlerinden, Êzidî halkına dönük bu saldırı karşısında tutumunu netleştirmesini istedi.