Katilin fotoğrafları adresi gösteriyor: AKP/MHP

HDP çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in silahlı ve AKP/MHP iktidarı ile ilişkilerini gösteren fotoğrafları ortaya çıktı.

HDP İzmir İl Örgütü binasına silahlı saldırıda bulunarak parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in sanal medya hesaplarında dikkat çekici fotoğrafları ve paylaşımları ortaya çıktı. 27 yaşındaki saldırgan, gözaltına alınması sonrası götürüldüğü İzmir Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan ilk ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’den nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” iddiasında bulundu.
Katil Onur Gencer’in sanal medya hesaplarına bakıldığında sıradan biri olmadığı ve saldırıyı planladığı anlaşılıyor.
Saldırgana ait ‘onur_gencer1994’ isimli Instagram hesabından yapılan paylaşımlar arasında ırkçı söylemlerin yanı sıra çok sayıda silahlı fotoğrafı yer alıyor.
Saldırgan Gencer’in, saldırıdan önce “Ulan Ermeni dölleri, hayatınızı ….Kin yuttum kan kusturacağım hepinize”, “Kin yuttuk, kan kusturacağız …. …..!!!” şeklinde ırkçı ifadeler kullandığı paylaşımlarda bulunduğu görülüyor.

KATİLİN DEVLETTEKİ ROLÜ NEYDİ?

Bu paylaşımlarının yanı sıra saldırganın elinde silahla çekilmiş çok sayıda fotoğrafı bulunuyor. Farklı model ve çaptaki bu silahlar arasında uzun namlulu silahlar da var. Üstelik bu fotoğraflardan bazıları ise Türk devletinin işgal ettiği Rojava ve Suriye'nin kentlerinde çekilmiş. Fotoğraflar saldırganın  askeri eğitim aldığını gösteriyor.
Gencer, Kuzey Doğu Suriye'nin Minbic kentindeki bir mevzi içerisinde, elinde uzun namlulu silahla çektiği bir fotoğrafı “Suriye hatırası” notu ile paylaşmış. Elinde tuttuğu MPT-76 model silah, TSK envanterinde bulunan devlet güçleri tarafından kullanılan bir silah.
Halep’te çekilen bir başka fotoğrafında ise üzerinde askeri kamuflaj bulunan Gencer’in bozkurt işareti yaptığı görülüyor. Fotoğrafın çekildiği yerin askeri bir mekân olduğu anlaşılıyor. Gencer’in paylaştığı diğer bazı fotoğraflarda yanında üzerinde askeri kamuflaj bulunan başka kişiler de gözüküyor. Yine Antep'ten de "görev dönüşü" yazarak bir fotoğrafını yayımladığı dikkati çekiyor.
Söz konusu bu fotoğraflar saldırganın Türk devleti destekli paramiliter yapılar içerisinde yer aldığı ve son yıllarda Suriye’de bulunduğunu gösteriyor.
Türkiye’nin müdahil olduğu Suriye’deki iç savaşında ve Kuzey ve Doğru Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda bu paramiliter yapıları kullandığı yönünde bugüne dek çok sayıda bilgi ve belge ortaya çıktı.
Bu operasyonlarda ise Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (SADAT) ismi öne çıktı. SADAT’ın kurucuları arasında yer alan Adnan Tanrıverdi, AKP Genel Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da yaptı.
Katil Onur Gencer'in İzmir Kemalpaşa Hastanesinde "sağlık memuru" olduğu ancak bir süredir işe gitmediği öğrenildi.