KCDK-E, Sinan Dersim’i andı: Büyük bir devrimciydi

KCDK-E Başkanlık Divanı, Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim’i “saygı ve minnetle” anarak, onun “büyük bir devrimci ve büyük bir yurtsever” olduğunu belirtti.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı’nın Sinan Dersim’in (Dalokay Şanlı) 27 Ekim 2020’de işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düştüğünü açıklaması ardından, KCDK-E Başkanlık Divanı bir anma mesajı yayınladı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Sinan Dersim’in kendi kurumlarının büyümesi, gelişmesi ve Avrupa çapında daha büyük örgütlenme ağına ulaşması için de çok çalıştığına dikkat çekti.

KCDK-E mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan özgürlük mücadelesi hızından hiçbir şey kaybetmeden devam ediyor. Kürdistan halkı büyük bir kararlılık ve büyük bir mücadele azmiyle faşist, katliamcı ve soykırımcı Türk devletinin her türlü saldırı ve soykırım konseptine karşı varlığını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Ancak bu mücadelede büyük bedeller de ödüyor. Her bir mevzide, her bir cephede, her bir eylem ve etkinlikte vuruşan Kürt gençleri yaşamlarını, kan ve canlarını feda ederek şahadetler kervanına katılıyorlar. Şahadet artık bir liyakat, bir onur ve özgür bir yaşamın adı olmuştur.

Zilanlar, Beritanlar, Delaller, Azêler, Apê Hüsler, Atakanlar, Demhatlar, Serhatlar, Çiçekler ve daha nice kahraman şehitlerimizi Kürdistan kutsal toprağına düşmüşlerdir…

Ve işte yeni bir şehadet haberini daha almış bulunuyoruz. Sinan Dersim de Kürdistan dağlarında şehadete ulaşmış olduğu haberini büyük bir üzüntüyle aldık…Sinan Dersim’i anlatmak, mücadele ve devrim sürecine katılım yoğunlaşmasını dillendirmek elbette ki mümkün değildir. Sinan Dersim büyük bir devrimci, büyük bir yurtsever, büyük bir devrim emekçisi olarak Kürdistan devrimi katılmış ve uzun yıllar Avrupa sahasında çalışmalarını yürütmüştür. Aynı zamanda KCDK-E’nin bir üyesi olarak demokratik toplum yaratma ve Avrupa’da Kürdistanlıları örgütleme faaliyetlerinde bulunmuş bir devrimci olarak Kürdistan devriminde hem büyük bir bedel hem de büyük bir şehadet durumunu ifade ettiğini vurgulama gereğini duyuyoruz. O, büyük bir devrimci, doğru yürüyen ve doğru konuşan, doğru çalışan ve doğrular temelinde hakikati savunan bir Apocuydu. Yaşamını Kürdistan ve dünya devrimine adayan bu büyük devrimciyi anarken elbette sadece konuşup yazmayacak, sadece onun anılarını anlatmayacağız. Onun devrime ve kurumlaşmaya verdiği anlam temelinde devrim görevimize sarılacak, emeğimizi onun emeğiyle, çalışmamızı onun çalışmasıyla, pratiğimizi onun pratiğiyle birleştirerek yapmak istediği faaliyetleri tamamlayacak, ideallerine uygun bir biçimde layık olmaktan başka hiçbir şeyi düşünmeyeceğimizi ona ve onun gibi şehit yoldaşlarımıza söz veriyoruz…

Sinan Dersim, kurumumuzun büyümesi, gelişmesi ve Avrupa çapında daha büyük örgütlenme ağına ulaşması için çok çalıştı, çaba sarf etti ve büyük bir emeğin sahibi oldu. Biz de onun emeğini, çabasını ve yoğunlaşmasını derinleştirerek kurumumuzu daha fazla örgütlemek, daha büyük başarılarını sahibi olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız…

Bu konuda büyük şehidimiz Sinan Dersim ve diğer tüm şehitlerimize söz veriyoruz; söz onurdur, onurun gereğini yerine getireceğimize dair bir kez daha onların önünde eğiliyor, minnet ve saygıyla anıyoruz…”