Kobanê’de Rojava Devrimi kutlandı

Rojava devriminin başladığı kent olan Kobanê’de, devrimin 7’nci yıldönümü dolayısıyla yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı.

19 Temmuz 2012’de Kobanê’de halkın yönetime el koymasıyla başlayan devrim, 7’nci yıldönümünde Kuzey ve Doğu Federasyonu’na bağlı tüm alanlarda kutlandı.

Kobanê’deki kutlama Özgür Kadın Meydanı’nda gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı kutlama saygı duruşu ile başladı.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mihemed Şahîn yaptığı konuşmada, “Kobanê, Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele etti. Kobanê’nin Baas rejiminden özgürleştirilmesi, Ortadoğu’daki faşist sistemin yıkılışının ilk adımı oldu” dedi.

Irkçı sistemlerin halk iradesi ile kırılacağını belirten Şahîn, “Bölge halkı, barış ve demokratik temelde direnişini sürdürecek” diye ekledi.

QSD Genel Komutanı Mezlûm Ebdî, “Bölge halkı, demokratik bir sistem yaratmak ve devrim kazanımlarını korumak için büyük fedakarlıklar yaptı ve Ortadoğu halklarına örnek oldu” diye konuştu.

Ebdi, direnişin 19 Temmuz ruhu ile devam edeceğini kaydederek, “Halkımızın desteği ile tüm saldırıları geri püskürteceğiz. 19 Temmuz direniş ruhu ile zafere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El-Ebid, Kobanê’nin sergilediği direniş ile tüm dünyaya özgürlüğün anlamını gösterdiğini belirtti.

Türk devletinin işgal tehditlerine tepki gösteren El-Ebid, “Türkiye Suriye’ye dönük ilk saldırılarında ülkesinin güvenliğini bahane etti. Ancak bu saldırıları kendi menfaatleri için gerçekleştirdi” dedi.

El-Ebid, “şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımların sonuna kadar savunulacağını” vurguladı.

Kutlamada Kongreya Star ve Şehit Aileleri Meclisi adına da konuşmalar yapıldı.

Kutlama Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı Koma Botan’ın sahne almasıyla sona erdi.