Mehmet Aksoy şehadetinin 3. yıl dönümünde anıldı

Reqa'da şehit düşen Kürt devrimci, gazeteci, yönetmen Mehmet Aksoy (Firaz Dağ) mezarı başında anıldı.

İngiltere'den YPG'ye katılan ve Reqa’da DAİŞ çetelerinin 26 Eylül 2017’de düzenlediği saldırıda şehit olan, Kürt devrimci, gazeteci, yönetmen Memet Aksoy, Londra High Gate Mezarlığı’ndaki mezarı başında kitlesel bir şekilde anıldı.

Mehmet Aksoy’un annesi Zeynep Aksoy, kardeşleri, Kürt Halk Meclisi üyeleri, Kürt Kadın İnisiyatifi ve demokratik kitle örgüt temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Aksoy’un mezarının çiçeklerle süslenirken, duygusal anlar da yaşandı.

"Kapitalizme teslim olmayın, maddiyata, çirkin ilişkilere, sevgisizliğe, saygısızlığa, yozluğa, eşitsizliğe teslim olmayın" diyen Mehmet Aksoy için yapılan konuşmalarda Mehmet’in genç yaşına rağmen Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne ve Ortadoğu halklarının özgür geleceğine dönük soylu ve önemli başarılara imza attığı hatırlatıldı.

Anmada bir konuşma yapan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal “Hepimiz Mehmet arkadaşı iyi biliyor, tanıyoruz. Büyük bir miras ve umut bıraktı bize. Mehmet arkadaş Kürdistan'da yaşanan savaşa ve yaşanılanlara asla kayıtsız kalmadı. Öyle ki burada yaptığı çalışmaları yeterli görmedi, buralara sığmadı ve daha büyük bir arayış içerisine girdi ve yönünü Kürdistan'a verdi. Orada yaşanan vahşeti ve zulmü tüm dünyaya duyurmak için büyük bir emeğin sahibi oldu. Bu çalışmayı yürütürken hiçbir bedelden kaçınmadı. Sonuçta hakikat arayışındayken şehadete ulaştı. Mehmet’i bir kez daha saygıyla anarken amaçlarının, ideallerinin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Anmada sık sık “Şehid namirin” sloganları atıldı. Mehmet Aksoy’un mezarına gün boyu ziyaretler yapıldı.

FİRAZ DAĞ OKULU AÇILDI

Öte yandan Kürt Halk Meclisi KCC binasında Mehmet Aksoy anısına İngilizce, İngilizce diksiyon, matematik ve Kürtçe Çocuk Korosu’nu kapsayan “Firaz Dağ Eğitim Destek Okulu” açılışını yaptı. Saygı duruşu ile başlayan açılışta, Mehmet Aksoy’un bilgi, birikim ve üretimi ile Kürt çocukları ve gençlerinin yolunu aydınlattığı ifade edildi. Firaz Dağ Okulu açılışın ardından ilk dersini gerçekleştirdi.