Minbicliler Türk devleti ve çetelerinin saldırıların protesto etti

Minbicliler, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal saldırılarını protesto etmek için alanlara çıktı.

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto eden halk, Minbic’teki Mizan dört yolunda bir araya gelerek, kent merkezine doğru bir yürüyüş düzenledi.

“Türk devletinin Eyn Îsa’daki terör saldırılarına yeter” sloganı ile gerçekleştirilen yürüyüşte Minbic’in köylerinden de katılım oldu.

Yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Minbic Demokratik Sivil Yönetim Eş Başkanı Nezifa Xelo, Türk devletinin Suriye’deki işgal sınırlarını genişletmek istediğini belirterek, “Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin ilerlemesini istemiyor. Bu yüzden demokratik ulus projesine karşı çıkıyor. Halkların dayanışmasını ortadan kaldırmak istiyor” dedi.

Suriye Gelecek Partisi Minbic Meclisi Eş Başkanı Ezaz Ebud ise Türk devletinin tüm uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Türk devleti Eyn Îsa’ya saldırarak sivillerin hayatlarını tehlikeye atıyor. Bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyor.”

Minbic Kadın Meclis Üyesi ise uluslararası toplumun Türk devletinin işgal saldırıları karşısındaki sessizliğini kınadı. Eylem sloganlarla sona erdi.