MSD Minbic saldırısını kınadı, Ankara’yı sorumlu tuttu

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Minbic’te Perşembe günü Türk devletinin protesto edildiği yürüyüş sırasında meydana gelen patlamadan Türk devletini sorumlu tuttu. MSD, bu saldırı için “yenilginin ifadesi” dedi.

MSD, Minbic’in El-Heya ilçesinde Türk devletinin işgal tehditlerine karşı düzenlenen yürüyüş sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. “Terörist” saldırıyı kınayan MSD, amacın sivil halk arasında karışıklık çıkarmak olduğunu belirtti.

MSD’nin açıklaması şöyle:

“Son yıllarda Kuzey Suriye kentlerinde gelişen huzur ve güven ortamı, halklar arasında yaşanan ortak yaşam gerçeğini göstermektedir. Bölge halkları ortak kaderlerini belirlemiş ve Suriye’nin hiçbir yerinde bulunmayan güven ortamını oluşturmuştur. Bununla beraber Minbic halkı, Türk devletinin kendi iç işlerine müdahale etmesine karşı onurlu bir duruş sergilemiştir.

5 Temmuz 2018 tarihinde Minbic halkı, Türk devletinin müdahalelerine ve Efrin işgaline karşı El-Heye ilçesinde yürüyüş düzenlemiş; bu yürüyüş terörist bir saldırıyla hedef alınmıştır. Saldırıda bir sivil yaşamını yitirmiş, 22 sivil de yaralanmıştır. Bu saldırı, Türk devletinin bölge güvenliğini tehlikeye atan siyasetine karşı yapılmış bir protestoyu hedef almıştır. Yürüyüşün amacı işgalcilerin gerçeğini ortaya çıkarmak, Kuzey Suriye kentlerini yıkıma götüren siyasetlerini ifşa etmektir.

Sivilleri hedef alan bu saldırı, çetelerin ve onlara askeri-siyasi destek sunan tarafların iflas ettiğinin göstergesidir. Bu saldırıyla işgalciler siviller arasında karışıklık çıkarmayı ve halk üzerinde terör estirmeyi amaçlamaktadır. Bu saldırı ile Türk devletinin barbarca uygulamalarını kabul etmeyen halk susturulmak istenmektedir.

İnsanlık ilkelerine ters bu terörist saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırılara karşı halkımızın işgalcilere karşı ısrarı ve direnişi devam edecektir. Halkımız yaşadıkları kentleri savunmada ısrarını sürdürecek ve her türden müdahaleye karşı çıkacaktır. Bu saldırı bir şey gösteriyorsa o da, saldıranların ve destek sunanların yaşadığı zayıflığı gösteriyor. Minbic halkına yönelik bütün karşıt hamleler bir bir yenilgiyle sonuçlanacaktır.”