MSD: Türk saldırıları Suriye'de çözüm umutlarını tüketiyor

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin imzaladığı ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını tırmandırdığını belirterek, bu saldırıların durdurulmaması halinde Suriye'de çözüm umutlarını tüketeceği uyarısında bulundu.

Tırmanan Türk saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan MSD, “Türk devleti ve çeteleri güvenli bölgeler olan Eyn İsa, Tıl Temir ve Zirgan’a dönük saldırılarını arttırmıştır. Bu saldırılar Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile birlikte Rusya ve ABD’nin imzaladığı ateşkes anlaşmalarına rağmen yapılmaktadır" dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: "MSD olarak söz konusu saldırıları kınıyor, Rusya ve ABD dahil tüm uluslararası güçleri, bu saldırıların durdurulmaması halinde 2254 sayılı karar uyarınca Suriye’deki savaşı bitirme ve siyasi çözüm bulma umutlarını tüketeceği uyarısında bulunuyoruz.

Türk devleti bir kez daha uluslararası anlaşmalara ve normlara saygısı olmadığını; Suriye topraklarını işgal etmeye devam ederek Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden canlandırma hayallerini gerçekleştirme amacı taşıdığını bir kez daha ispatlamıştır.

MSD olarak, QSD güçlerinin, Suriye’nin egemenliğini koruma ve topraklarının Türkiye tarafından işgal edilmesini engellemek adına meşru savunma hakkı olduğunu önemle vurguluyoruz.

Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletleri’ne, Türkiye’nin düşmanca saldırılarını durdurmaya, uluslararası hukuku sürekli ihlalinin önüne geçmeye çağırıyoruz. Suriye’nin ulusal bir sınav verdiği bu dönemde bütün Suriyeli halkları işgalciliğe karşı durmaya davet ediyoruz.”