Paşinyan: Erdoğan'ın amacı nettir; başka bir soykırım

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erdoğan'ın Azerileri silahlandırdığını belirterek, "Çünkü başka bir soykırım istiyor" dedi.

İtalya'nın en büyük gazetelerinden Corriere della Sera'ya mülakat veren Nikol Paşinyan, Türk devletinin Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı Akdeniz'de, Libya, Suriye veya Irak'ta izlediği stratejinin aynısını Güney Kafkasya'da izlediğini belirtti.

Paşinyan, "Yayılmacı bir politikadır. Ateşkes görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın düşmanlıklara son vermesini istemediğini söyledi. Türkiye'nin doğrudan müdahalesi olmasaydı bu çatışma başlamazdı. Azerbaycan'ı Artsah'a (Yukarı Karabağ Cumhuriyeti) saldırmaya teşvik eden Türkiye oldu. Türk askerleri saldırılara yardım ediyor. Ama sadece bu değil. Azeriler Suriye'den ithal edilen cihatçı militanları kullanıyor. Onlar, Türkiye tarafından gönderilen teröristlerdir" dedi.

AMAÇ NET: SOYKIRIM

"Teröristlerin" gönderildiğine dair propaganda videoları ve bazılarının cenazelerinin olduğunu belirten Paşinyan, bunların bölgedeki varlığının resmi olarak Rusya, Fransa ve başka ülkeler tarafından kabul edildiğini hatırlattı.

Paşinyan, "Ve amaç nettir: Türkler, Ermeni halkına karşı bir başka soykırım istiyor. Bu yüzden kendime uluslararası topluma soruyorum: Bu teröristlerle nasıl bir ateşkes imzalayabiliriz? Saldırıya uğradık ve yok edilmekle tehdit edilen herkes gibi kendimizi savunmalıyız." şeklinde konuştu.

'ERMENİLER BÖLGEDE TÜRKLER ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL'

"Düşmanlıkları sona erdirmenin tek bir yolunun" Artsah'ın uluslararası ilkelere dayanarak tanınması olduğunu kaydeden Paşinyan, "Başka seçenek yok. Aksi takdirde, Azerbaycan'ın kontrolünde olan topraklardaki tüm Ermeniler etnik olarak temizlenecektir, çünkü Ermeniler Türklerin kuzey, doğu ve güneydeki genişleme yolundaki son engeldir" diye vurguladı.