PYNK'den Kürt halkına serhildan çağrısı

Kürt Ulusal Birliği Siyasi Partileri, Türk devletinin saldırılarına karşı tüm Kürt halkını alanlara çıkarak serhildana çağırdı.

Kürt Ulusal Birliği Siyasi Partileri (PYNK), Türk devletinin başta Güney Kürdistan olmak üzere Kürdistan genelindeki işgalci, soykırımcı saldırılarına karşı açıklama yaptı.
Qamîşlo’da PYD binası önünde yapılan eyleme Kürt siyasi parti temsilcileri katıldı. Açıklamanın Kürtçesi Ebd El-Xenî Omer, Arapçası ise Xunav Mele tarafından okundu.

'İŞGAL SALDIRILARI ARTTI, SİVİLLER KATLEDİLİYOR'

Türk devletinin 16 Haziran tarihinden itibaren kapsamlı işgal saldırılarına başladığının belirtildiği açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Güney Kürdistan’a karadan ve havadan barbarca saldırılar gerçekleştirilmektedir. Saldırılarda Kürdistan Özgürlük Hareketi hedefi alınmakta ve sivil yerleşim alanları bombalanmaktadır. Şengal ve Maxmûr başta olmak üzere Güney Kürdistan’da sivil halka dönük katliam saldırılarında bulunmakta ve saldırılar sonucu çok sayıda sivil yaralanmış ve şehit düşmüştür. Türk devleti, uluslararası tüm anlaşmaları ihlal ederek DAİŞ’in Kürt halkına karşı yapamadığını gerçekleştirmek istemektedir."
Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi işgal alanlarındaki uygulamalarına dikkat çekilen açıklamada, “Türk devleti, uzun yıllar boyunca verilen bedellerle ilerleme sağlayan Kürt halkına karşı kapsamlı bir savaş ilan etmiştir. Kürt halkının özgürlük, barış ve demokrasi için mücadele eden güçlerine dönük saldırılarıyla işgal alanlarını genişletmek istediğini ve Süleymaniye’ye kadar ki bölgeyi işgali altına almayı hedeflediğinin mesajını vermektedir” denildi.

'HALKIMIZI HER YERDE SOKAĞA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şu çağrıda bulunuldu: “Halkımızı demokratik mücadelelerini sürdürme, Kürdistan’ın dört parçası ve yurt dışında işgal saldırılarına karşı sokaklara çıkmaya davet ediyoruz. Ayrıca tüm Kürt siyasi parti, hareket, aydın ve gazetecilere, Türkiye’nin saldırılarını ifşa etmeye ve tüm dünyaya Türk devletinin amaçlarını anlatmaya çağırıyoruz.”

ARAP VE AVRUPA DEVLETLERİNE ÇAĞRI

Arap devletleri ve halkının Türk devletinin amaçlarının farkına varıp saldırıları ciddiyetle ele alması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Halkların birliği ve ortak mücadelenin Türk devletinin planlarını durduracağının bilinciyle hareket edilmelidir. Arap Birliği ve körfez ülkeleri, Türk devletinin işgal saldırıları ve bölgedeki yönelimlerine karşı ciddi tavır almalı ve uluslararası alanda eyleme geçmelidir."
Türkiye’nin saldırılarını NATO silahlarıyla gerçekleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, “NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye’nin yayılmacı politikalarını sınırlandırmalıdır. Türk devletinin Güney Kürdistan, Rojava başta olmak üzere Suriye, Irak ve Libya’daki hukuk dışı saldırıları ve müdahalelerine karşı harekete geçilmelidir."