QSD: 24 saatte 10 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, çok sayıda silah ve cephaneye el konulduğunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Bitirme Savaşı” olarak adlandırdığı aşamasının son 24 saatine ilişkin bilançoyu yayınladı.

Bilanço şöyle:

Yukarı Baxoz Cephesi: 3 günü geçen çatışmaların ardından Yukarı Baxoz köyü tamamen özgürleştirildi.

Köyün kurtarılmasının ardından güçlerimizin başlattığı arama-tarama çalışmalarında, üzerine patlayıcı döşenmiş 120 mm’lik havan silahı bulunmuş ve imha edilmiştir. DAİŞ çeteleri, güçlerimize ait noktaların yakınlarına çok sayıda havan atışı yapmıştır. Bu atışlarda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiş ve çete noktalarına karşı füzelerle saldırı düzenlenmiştir.

Yukarı Baxoz köyünün kurtarılmasının ardından, savaşçılarımız tarafından DAİŞ çetelerinin yoğun hareketliliği tespit edilmiş ve çeteler tarafından savaşçılarımıza yönelik havan atışları yapılmıştır. Savaşçılarımızın bu saldırıyı yanıtlaması üzerine teröristler kaçmıştır. Öte yandan koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında 4 çete öldürülmüştür.

Güçlerimiz koalisyon güçlerinin uçaklarının da desteğiyle ilerleyişini sürdürmüştür. Hava saldırılarında 6 çete öldürülmüş ve 1 adet BKC tipi tüfek, 1 adet RPG tipi roketatar ele geçirilmiş, 5 çete cenazesine ulaşılmıştır.

Hecin Cephesi: Güçlerimiz bu cephede 2 km ilerlemiş ve kurtarılan tüm alanlar patlayıcı ve mayınlardan temizlenmiştir. Bu cephede çetelere ait bir mayının patlaması sonucu bir savaşçımız şehit düşmüş, 5 savaşçımız da yaralanmıştır.

Bilanço:

*10 terörist öldürülmüş, 5’inin cenazesi savaşçılarımızın eline geçmiştir.

*Koalisyon uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısı sayısı: 5

*Tespit edilen nokta sayısı: 15

*Ele geçirilen silahlar: 1 adet BKC, 1 adet RPG tipi roketatar

*İmha edilen çete üssü sayısı: 3”

*İmha edilen mayın: 4

*Bir savaşçımız şehit düşmüş, 5 savaşçımız da yaralanmıştır.”