QSD: 24 saatte 35 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’ndeki son 24 saate ilişkin gelişmeleri açıklayan QSD Basın Merkezi, 35 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin terörü bitirme savaşı adı ile başlatılan son aşamasında güçlerinin, DAİŞ çetelerine karşı operasyonların devam ettiğini kaydetti.

“Güçlerimizin bulunduğu birçok cephede yoğun çatışmalar yaşanmakta, güçlerimiz bölgede ilerleme kaydetmektedir” denilen açıklamada şunlar yer aldı:

Hecin Cephesi: Güçlerimiz birçok noktada çetelerle çatışmaya girmiştir. Bu çatışmaların ardından 2 km’lik ilerleme kaydetmiş ve 15 noktada üslenmiştir. Çeteler bu noktalara saldırı girişiminde bulunmuş ancak güçlerimiz bu saldırılara karşılık vermiştir. Burada çetelerden ölen ve yaralananlar olmuş, bazı çeteler çatışma alanından kaçmıştır. Yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit düşmüş, bir savaşçımız da yaralanmıştır.

Kesra Cephesi: Burada bir savaşçımız keskin nişancı bir çetenin attığı mermi sonucu hafif yaralanmıştır. Öte yandan çetelerin döşediği bir mayın, 5 savaşçımızın geçişi esnasında infilak etmiş, bu savaşçılarımızın 2’si ağır olmak üzere 5’i de yaralanmıştır. Bununla birlikte uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, çok sayıda çete noktasını bombalamış ancak bu bombalamanın bilançosuna dair net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Ayrıca bu cephede bir çete öldürülmüştür.

Şedadê Cephesi: Bu cephede güçlerimiz ve çeteler arasında yarım saat süren yoğun bir çatışma yaşanmış, savaşçılarımız havan atışlarıyla çetelere ait noktaları hedef almıştır. Ayrıca savaşçılarımız burada 1 km ilerleme kaydetmiş ve 17 noktada üslenmiştir. Öte yandan uluslararası koalisyon güçlerinin savaş uçakları tarafından birçok çete noktası bombalanmıştır.

Baxoz Cephesi: Bu cephede güçlerimiz ile çeteler arasında yoğun çatışmalar yaşanmış, keskin nişancı güçlerimiz tarafından bir çete öldürülmüştür. Güçlerimiz Baxoz köyünde geniş bir alanda ilerleme sağlamış, çetelerin savunma hattını kırmıştır.

Bu cephede 17 çete öldürülmüş, Ehmed El-Seîd (Ebû Hacir El-Şamî) adlı bir çetebaşı sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca çetelere bir adet askeri araç güçlerimizce imha edilmiş ve uzman ekiplerimiz tarafından 60 çete mayını etkisiz hale getirmiştir.

Güçlerimiz Baxoz köyünde ilerlemekte ve bu bölgede yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Bu cephede çetelerin birçok noktası kuşatma altına alınmıştır.

Öte yandan güçlerimiz Baxoz ve Bûkemal beldesi arasındaki köprüyü, dün akşam saatlerinden bugün sabaha kadar devam eden çatışmaların ardından kurtarmıştır. Çeteler kurtarılan köprüyü ele geçirmek için sabah saatlerinde yeniden saldırmış ancak güçlerimizin anında yanıt vermesiyle çeteler geri çekilmiştir. Bu çatışmada 6 çete öldürülmüştür.

Özel birliklerimiz tarafından Şengal’den kaçırılmış 2 Êzidî kurtarılmıştır.

Bu cephede 3 savaşçımız yaralanmış, bir savaşçımız şehit düşmüştür.

Dün akşamdan bu yana toplam 35 çete öldürülmüş, uluslararası koalisyon güçleri tarafından çetelere ait 64 noktaya 9 kez bombalama yapılmıştır.

Bununla birlikte son 24 saatte 2 savaşçımız şehit düşmüştür.”