QSD'den 2 günlük çatışma bilançosu

QSD Basın Merkezi, 9 -10 Ekim'deki çatışmaların bilançosunu açıkladı. 262 işgalci öldürüldü, 2 tank imha edildi. 22 savaşçı şehit düştü.

QSD Basın Merkezi,  İşgalci Türk ordusunun Rojava Kürdistan’ı ve Kuzey Suriye’ye yönelik 9-10 Ekim’deki saldırılarının sonuçlarını açıkladı.

QSD açıklaması şöyle:

"İşgalci Türk ordusu 9 Ekim’de saat 16.00’da Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına başladı. Bu saldırılar Serêkaniyê, Girê Spî, Kobanê, Eyn Îsa, Qamİşlo, Dêrîk, Tirpespiyê, Dirbêsiyê ve Amûde’yi hedef aldı. Sırasıyla Serêkaniyê, Girê Spî, Kobanê ve Eyn Îsa savaş uçakları ile bombalandı. Qamişlo, Dêrîk, Tirbespiyê, Dirbêsiyê ve Amûde ise topçu bataryaları, tanklar ve füzelerle aralıksız bir şekilde yüzlerce saldırıya uğradı. Tüm sınır boyunca yapılan saldırılar, 10 keşif uçağının katılımı ile gerçekleşti. Keşif uçakları özellikle Serêkaniyê, Girê Spî ve Kobanê üzerinde dolaşıyor. 

İşgalci ordu karadan girerek Rojava’yı işgal etmek için ise Serêkaniyê, Girê Spî, Çelebiye, Kobanê ve Dirbêsiyê’yi kendisine hedef olarak belirledi. İşgalci saldırılar bir çok koldan gelişti.  Özellikle Kobanê ve Girê Spî arasındaki Kulît, Aşmê ve Til Sindir hattı, yüzlerce kez tank, top ve obüslerle vuruldu. 

GİRÊ SPÎ

- 9 Ekim’de Aşmê üzerinden yapılan kara saldırısı, akşam saatlerinde kırıldı. Til Sindir ve Kulitê hattında da önce hava saldırıları sonra da kara saldırısı şiddetli bir şekilde başladı. Bu saldırının amacı Girê Spî’yi kuşatmaktı. 9 ve 10 Ekim’deki Siluk ve Aşmê saldırıları ile Girê Spî’yi kuşatma girişimleri kırıldı. Tüm bu saldırılar sırasında savaşçılarımız düşmanların girişimlerinin güçlü bir direnişle yanıtladı. Bu alanda yaşanan savaşta işgalci 40 çete mensubu öldürüldü ve bir tank imha edildi. Til Findirê cephesinde, saldırılara verilen karşılık sonucunda işgalci Türk devletine ait bir araç imha edildi. 

- Kara ve hava saldırıları ile yaşanan çatışmalarda toplam 6 arkadaşımız şehit düştü. 

- 10 Ekim’de Girê Spî kenti ve Silûk hattında işgalci saldırılar karşısında savaşçılarımızın direnişi devam etti.  Bir çok savaş çeperinde çok yakın mesafede çatışmalar yaşandı. Silûk, Girê Spî ve Kobanê’deki farklı noktalarda işgalci Türk devletine bağlı 52 çete mensubu öldürüldü.

SÊREKANİYÊ

- Sêrekaniyê kenti şiddetli bir şekilde top, havan ve obüs saldırılarına uğruyor. Özellikle Til Xelef’ten Dêrîk’e kadar 9-10 Ekim arasında top atışları aralıksız devam etti. Bir çok kez işgalci ordu ve çeteleri Serêkaniyê, Til Xelef, Elok ve Dirbêsiyê sınırını geçmeye çalıştı ancak savaşçılarımızın karşılık vermesiyle saldırılar kırıldı. 
 
-Serêkaniyê’de çetelerin Ulm El Xer köyünde oluşturduğu bir hücreye baskın yapılarak imha edildi. Bir çok çatışma alanında çete cenazeleri yerde kaldı. 

Amûde, Qamışlo ve Dêrik’e yönelik işgalci saldırılar şiddetli bir şekilde gelişti. Dêrîk kentinde sınırı geçmeye çalışan işgalci orduya ait bir tank verilen karşılık sonucunda imha edildi. 

9 ve 10 Ekim’de Serêkaniyê’nin farklı yerlerinde 170 işgalci çete mensubu öldürüldü. Her iki gün boyunca yaşanan çatışmalarda 16 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düştü. 

262 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Genel olarak:

İki günlük savaşta 262 işgalci çete mensubu öldürüldü. 

İşgalci Türk devletinin Rojava Kürdistan kentlerine yönelik hava saldırılarında çok sayıda sivil şehit düştü, onlarcası yaralandı.