QSD’den DAİŞ’in hücre yapılanmasına operasyon: 30 çete yakalandı

QSD, Dêrazor’un doğu kırsalında DAİŞ’in hücre yapılanmasına yönelik 21 farklı merkeze operasyon düzenlendi. Kapsamlı operasyonda 30 DAİŞ çetesi yakalandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklama ile Anti-Terör Birlikleri’nin Uluslararası Koalisyonun da desteğiyle Dêrazor’un doğu kırsalında DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlediğini duyurdu. DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik 21 adrese yapılan baskında 30 çetenin yakalandığı belirtilen açıklama şöyle:

“QSD’ye bağlı Anti-Terör Birlikleri, Uluslararası Koalisyonun da desteğiyle Dêrazor’un doğu kırsalında bulunan DAİŞ’in hücre yapılanmasına yönelik dün gece geç saatlerde kapsamlı bir operasyon düzenledi. Anti-Terör Birlikleri, bölgede DAİŞ’in hücre yapılanmalarının hareketliliği konusunda aldığı istihbarat doğrultusunda Zîban, Şihêl, Zir köyleri ile kırsal bölgede 21 ayrı hedef belirledi.

Belirlenen hedeflere Uluslararası Koalisyonun da desteğiyle Anti-Terör Birlikleri tarafından baskın düzenlendi. Eşzamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlar, Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece saat 01:00’dan 04:00’a kadar devam etmiştir. Operasyonda 30 DAİŞ teröristi ile kimi şüpheliler gözaltına alındı.

Operasyonda ayrıca yüklü miktarda cephane de ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar şöyle:

1 suikast silahı, 3 kalaşnikof, 3 tabanca, 5 şarjör, suikast dürbünü, 15 kalaşnikof şarjörü, 3 cep telefonu, 1 diktiriyof silahı zinciri, 3 kalaşnikof yeleği, 2 tabanca yeleği ve 2 kelepçe.”