QSD: Dişişa’yı özgürleştirme savaşında 274 çete öldürüldü

Cizre Hamlesi Operasyon Odası Komutanlığı, Dişişa beldesinin özgürleştirilmesinde 274 çetenin öldürüldüğünü, 3 QSD savaşçısının da şehit olduğunu belirtti.

Cizre Fırtınası Hamlesi Operasyon Odası Genel Komutanlığı, Dişişa beldesinin özgürleştirilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Dişişa beldesini özgürleştirme hamlesinin 3 Haziran'da batı (Şedade) ve doğu (Hol) kollarından başladığı belirtildi. Hamlenin, Dişişa beldesi, köy ve mezraların da bulunduğu 600 km2'lik alanın ve ayrıca Til Sifuk kapısının da özgürleştirilmesiyle sona erdiği vurgulandı.

YÜZLERCE SİVİL KURTARILDI

24 Haziran 2018’de QSD ve Irak güçlerinin sınırda buluştuğu ifade edilen açıklamada savaşçıların yüzlerce sivili kurtardığı, mayın temizleme ekiplerinin DAİŞ çetelerinin savaşçıların ilerleyişini engellemek amacıyla döşediği mayınları etkisiz hale getirdiği de kaydedildi. Ayrıca DAİŞ çetelerine ait bir tünellerin de savaşçılar tarafından bulunduğu kaydedildi.

Cizre Fırtınası Hamlesi Operasyon Odası, her iki kolda da hafif, orta ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda 4’ü çetebaşı 274 çetenin öldürüldüğü ve 13 çetenin de yakalandığı bilgisi verildi.

3 QSD SAVAŞÇISI ŞEHİT DÜŞTÜ

Operasyon Odası Komutanlığı açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Savaşçılarımız Banko tipi bir araç, iki bombalı araç, cephane yüklü bir araç, motosikletler imha etmiş ve 8 üslerini de hedef almıştır. Diğer yandan DAİŞ çetelerine ait 6 havan ve 2 obüs bataryası ile 2 tüneli imha etmiştir.

Doçka 23, doçka 12.0, obüs SPG9, 13 adet RPG 7 topu, 3 adet RPG7 silahı, bir bombalı araç, bir tanker, 3 telsiz, bir Hammer araç, çok sayıda cephane, 6 cep telefonu ve biri bomba yüklü 2 tanker savaşçıların eline geçmiştir."

Operasyon Odası Komutanlığı yaşanan çatışmalarda 3 QSD savaşçısının şehit olduğunu ve 20 savaşçının da yaralandığını belirtti.