QSD: Eyn Îsa’da 18 işgalci öldürüldü

QSD Basın ve İrtibat Merkezi, bu sabah işgalci Türk ordusu ve çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda 18 çetenin öldürüldüğünü, birçoğunun da yaralandığını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın ve İrtibat Merkezi, Eyn Îsa’da işgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri ile yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yaşanan çatışmada 18 işgalcinin öldürüldüğünü bir çok işgalcinin de yaralandığını aktardı. 

Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi 

“İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri 17 Mart itibariyle Eyn Îsa ve M4 karayolu üzerindeki saldırılarını yoğunlaştırdı. İşgalci çeteler özellikle Seyda ve Mealik köylerine saldırdı. 

Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesi sonucu, 18 ile 19 Mart’ta şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgalci çeteler bu sabah saat 05.00’da çok sayıda teknik silah ile bir kez daha Seyda ve Maelik köylerine saldırdı. 

Çeteler, savaşçılarımızın saldırılara sert bir şekilde karşılık vermesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldı. Bu sabah yaşanan çatışmalarda Seyda köyünde 10 çete öldürüldü, Mealik köyünde ise 8 çete öldürüldü, 10 çete yaralandı. Bölgeye yönelik yoğun bombardıman devam ederken, bombardımanlarda çoğunlukla siviller hedef alınıyor.

‘BİR SAVAŞÇIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ’

Bugün yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit düştü, 3 savaşçımız ise yaralandı. Şehit düşen yoldaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”