QSD, Eyn İsa’da 37 çete öldürüldüğünü açıkladı

QSD Basın Merkezi, 18 ile 20 Mart arasında işgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri ile aralarında yaşanan çatışmalarda 37 çetenin öldürüldüğünü, 18 çetenin de yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, 18 ile 20 Mart arasında işgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri ile aralarında yaşanan çatışmaların bilançosunu paylaştı.

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarını meşru göstermek için, birliklerimizin kendilerine karşı eylem gerçekleştirdiğini ve güçlerimizin ağır kayıplar verdiği yönünde açıklamalar yapıyor. Bu tür açıklamaların gerçekliği yoktur.  Saldıran da saldırılarda ağır kayıplar veren de onlardır. Türk devleti bu tür açıklamalarla kayıplarını gizlemeye ve gerçeğin aksini yansıtmaya çalışmaktadır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk ordusu ve çeteleri son olarak 18 ile 20 Mart’ta M4 karayolu ve Eyn Îsa’nın kuzeyine yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Güçlerimiz, ağır silahlarla karadan gerçekleştirilen bu saldırılara karşı eşsiz bir direniş gösterdi ve Newroz ruhuyla düşmanın saldırılarını boşa çıkardı.

3 gün süren çatışmaların sonuçları şu şekilde;

- Güçlerimizin 19 Mart’ta Seida ve Mealik köylerine yönelik saldırılara karşılık vermesiyle, saldırıları sonuçsuz kaldı. Çatışmalarda 16 çete öldürüldü, 7 çete yaralandı. Ayrıca bir panzer imha edildi. Türk devleti ağır silahlarla sivilleri hedef aldı. Çetelerin bombardımanı sonucunda bir çocuk yaşamını yitirdi, 5 yurttaş yaralandı.

- 20 Mart’ta çatışmalarda ağır kayıplar veren işgalci Türk ordusu ve çeteleri tank, obüs ve havan toplarıyla bombardıman gerçekleştirdi ve bir kez daha kara saldırıları gerçekleştirdi. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi sonucu Seida köyünde 10 çete öldürüldü, 4 çete yaralandı. Mealik köyünde ise 8 çete öldürüldü, 5 çete yaralandı. Ayrıca 2 doçka ve 2 panzer imha edildi, 2 panzer de darbelendi.

- Aynı gün güçlerimiz işgalcilere karşı bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 3 çete öldürüldü, 2 çete yaralandı.

- 21 Mart’ta ise işgalci ordu Mişêrfa, Seid, Mealik, M4 karayolunu ve Eyn Îsa çevresini yoğun bir şekilde bombaladı. Öğle saatlerine kadar yer yer çatışmalar yaşandı.

3 gün süren direnişin sonucunda 37 çete öldürüldü, 18 çete yaralandı. Ayrıca 3 panzer ve 2 doçka imha edildi, 2 panzer darbelendi. 1 BKC ve çok sayıda cephaneliğe el konuldu.

Bombardımanlarda bir çocuk yaşamını yitirdi, 5 yurttaş yaralandı.

İşgalci Türk devletinin Savunma Bakanlığı tarafından 3 gün süren çatışmalara ilişkin yayınlanan açıklamalarda birçok kayıp verdiğimiz iddia edildi. Ancak bu açıklamalar doğru değildir.

3 gün süren çatışmalarda 4 arkadaşımız şehit düştü, 4 yoldaşımız da yaralandı.”