QSD, Irak ordusu ile koordineli hareket edecek

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Dêra Zor’da DAİŞ karşıtı operasyonu, koalisyon güçleri ve Irak ordusu ile koordineli olarak yürütecek.

QSD, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları gerekçesiyle durdurduğu Cizre Fırtınası Hamlesi’ni, Salı günü yaptığı bir basın açıklaması ile yeniden başlattığını duyurdu.

Hamlenin koordinesinde yer alan QSD komutanlarından Haşim Mihemed, hamlenin durması ardından DAİŞ’in yeniden canlandığını söyledi.

ANHA’ya konuşan Mihemed, Rusya ve Türk devleti arasındaki anlaşmalar sonucunda Suriye’de tehlikeli demografik değişimlerin yaşandığına dikkat çekti.

Haşim Mihemed, söz konusu gizli anlaşma çerçevesinde, Türk devletinin Efrîn işgaline karşılık kendi güdümündeki çeteleri Şam kırsalı ve Doğu Guta’dan çıkardığını belirtti.

QSD komutanı Mihemed, Rusya’nın onayı ile Türk devletinin her türlü ağır kullanımı yasaklanmış silahlarla Efrîn’e saldırdığını ifade ederken, sivil halka dönük katliamlar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Mihemed şöyle konuştu: “Türk işgalciliğinin barbar saldırı ve vahşet uygulamalarına karşı durmak için QSD olarak güçlerimizin önemli kısmını Efrîn direnişine sevk ederek Cizre Fırtınası Hamlesi’ni bir süreliğine durdurma kararı aldık.”

QSD komutanı, Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarının en çok DAIŞ çetesine yaradığını vurgularken, hamlenin durmasıyla DAIŞ çetesinin kendini toparlayıp yeniden örgütlenmeye başladığını söyledi.

Komutan Haşim, “Çeteler bunun sonucunda son dönemde savaşçılarımızın noktalarına dönük birçok saldırı düzenledi” dedi.

QSD Komutanı Haşim Mihemed, yeniden start alan Cizre Fırtınası Hamlesi’nin nasıl gelişeceğine ilişkin de önemli bilgiler verdi. Buna göre hamle uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği ve Irak Ordusunun da katılımı ile koordineli bir şekilde sürdürülecek.

Salı günkü basın açıklamasında konuya ilişkin açık ifadeler yer aldığını da hatırlatan Komutan Haşim Mihemed şunları dile getirdi: “Hamlenin Koalisyon güçleri ile Irak Ordusunun ortak koordinesiyle gelişeceğini zaten dünkü açıklamamızda duyurmuştuk. Çünkü Irak-Suriye sınır hattında birçok yerde DAIŞ kampları mevcut. Bu askeri noktalar ve karargahlardan DAIŞ Irak ve Suriye'ye saldırılar düzenliyor. Bu nedenle hamleyi Irak Ordusu ile koordineli bir şekilde yürütmemizin daha sağlıklı olacağını düşündük ve bu temelde bu adımı attık.”

Mihemed, "DAIŞ’ın etkinliğini bölgede kıracağız ve şehitlerimizin kanlarıyla özgürleşen tüm bölgeleri savunacağız” diye noktaladı.