QSD savaşçılarını binler uğurladı

Onur Direnişi’nde şehit düşen 7 QSD savaşçısı Qamişlo’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı yürütülen Onur Direnişi’nde şehit düşen 8 QSD savaşçısı bugün Qamişlo’da görkemli bir törenle toprağa verildi.

Binlerce kişi 27 Ekim’de Serêkaniyê’nin Aliya köyünde şehit düşen Şemdîn Hermîsî (Delîl Qamişlo) ile Til Temir’de 4 Kasım’da şehit düşen Yûnis Emîr (Bahoz), 6 Kasım’da şehit düşen Şêrezan Xelîl (Xelîl Qamişlo), Silêman Mihemed (Alişêr) ve Hesan El-Elêwî (Enes Qamişlo), 7 Kasım’da şehit düşen Basil Hisên (Şepal Hezokê) ve Ehmed Abdulêwî’nin (Awaz Rustem) cenazelerini alarak Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne götürdü.

Törene Qamişlolu Kürt, Arap ve Süryani halkları ile siyasi partilerin temsilcileri ve Özerk Yönetim heyeti de katıldı. 

Törende konuşan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, “İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına karşı devam eden direnişimiz, dünyada yankı uyandırarak büyüyor. Bizim zaferden başka hiçbir isteğimiz yok. Halkımızın direnişinin üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçti. İşgalciler ‘3 günde her şeyi bitireceğiz’ demişti. Bugün onların hesaplarından ve attıkları adımlardan döndüklerini görüyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Revîn Şêxmûs, şehitlere ait şehadet belgelerini okunarak ailelerine teslim etti.

Törende, şehit düşen arkadaşlarının silahlarını kaldıran savaşçılar, Onur Direnişi’nin zaferle taçlandıracaklarının sözünü yineledi.

Şehitler sloganlarla toprağa verildi.