Rejim karşıtlarının kimyasal laboratuvarı varmış!

Suriye’nin Duma şehrinde kullanılan kimyasal silahlar nedeniyle araştırma yapacak heyeti geciktiren Rusya, kentten çıkarılan muhaliflere ait bir kimyasal silah laboratuvarı bulunduğu iddiasına sarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayın organı Zvezda kanalının haberinde, Duma’da rejim karşıtlarına ait bir kimyasal silah laboratuvarı bulunduğu iddiasına yer verildi.

Rusya’nın kimyasal ve biyolojik silahlarla mücadele eden bir kurumunun yetkililerinden Aleksander Radiyanov, söz konusu laboratuvarın bir binanın bodrum katında bulunduğunu savundu.

Yetkili, 3-4 çeşit kimyasal bileşimin bulunduğunu savunduğu bodrumda klor dolu fıçılar bulduklarını da iddia etti.

Rusya, 7 Nisan’da Duma’da rejim karşıtlarınca bir ‘mizansen’le kimyasal silahlı saldırı varmış gibi gösterildiğini iddia ediyor. Ancak Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından gönderilen heyetin kentte inceleme yapmasının günlerdir Rusya tarafından bilinçli olarak geciktirildiği savunuluyor.

Fransa ve ABD’li yetkililer, yarın kente varması beklenen OPCW yetkililerinin delillerin silinmesi için geciktirildiğini, Rusya ise, güvenlik nedeniyle gecikme olduğunu öne sürüyor. Ancak bölgenin günlerdir Suriye ve Rus birliklerince rejim karşıtlarından arındırıldığı biliniyor.